havadurum

Kardeş kent öğrencileri Çanakkale’de...

Vahit Tuna Anadolu Lisesi`nin Kardeş Okulu Gesamtschule Schinkel Okulu öğrencileri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.

480
 
Vahit Tuna Anadolu Lisesi`nin konuğu olarak Çanakkale`ye gelen Almanya`nın Osnabrück kenti Gesamtshule Schinkel Okulu öğrencileri meclis salonunda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la bir araya geldi. Vahit Tuna Anadolu Lisesi`nin öğrencileri ile birlikte Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret eden Osnabrück kenti Gesamtshule Schinkel Okulu`ndan 2 öğretmen ve 29 öğrenci Çanakkale`de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Gesamtshule Schinkel Okulu öğretmeni Rahim Almasy, öğrenci değişimi projesi kapsamında Osnabrück kenti Gesamtshule Schinkel Okulu ile 16. etkinliği yaptıklarını belirterek, "Bizi burada kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca, eğitmenlere de teşekkür ediyorum. Her yıl bu çalışmayı aynı heyecanla sürdürüyoruz. Çanakkale’nin tarihi ve turistik yerlerini de gezdikten sonra Almanya`ya geri döneceğiz" dedi.
 
“Kültürü yerinde öğreniyorlar”
Çanakkale’nin çok önemli kültürleri barındıran bir yöre olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Yıllardır değişim programı başarı ile uygulanıyor. Gerçekten hem Çanakkale de hem Almanya da ki gençler giderek farklı kültürlerle beraber olma fırsatını yakalıyorlar. İlişkilerin önemi büyük. Özellikle gençler başka ülkelerde başka kültürlerde nasıl yaşandığını yaşayarak görmüş oluyorlar. Her ne kadar orada Türk arkadaşları olsa da geldikleri yerlerin kültürünü bilmek öğrenmek zenginlik oluşturuyor. Sadece öğrenciler değil başka değişimler de oluyor. Halktan insanlar, diğer meslek dallarından insanlarda bu ilişkileri sürdürüyorlar” dedi.
Paylaş