Karakaya’dan tiryakilere mesaj

Yeşilay Çanakkale İl Temsilcisi Sabri Karakaya, alkol, tütün ve uyuşturucu gibi maddelerin topluma zararlarının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini bildirdi.

354
Karakaya, 1-7 Mart tarihileri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, hafta dolayısıyla Türkiye genelinde birçok etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti. Bağımlılık yapan maddelerin, gençler tarafından özellikle ergenlik döneminde kullanıldığını, bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü ifade eden Karakaya, anne ve babaların, uyuşturucu tehlikesine karşı çocuklarının kiminle arkadaş olduğuna dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
 
Uyuşturucunun bir sefer kullanıldığında bir daha insanın yakasını bırakmadığına işaret eden Karakaya, şunları kaydetti: ``Uyuşturucu bağımlılarını tedaviye yönlendirmek ise bir hayli zor. Tedavisi uzun bir zaman, inanılmaz bir emek ve büyük masraf istiyor. Yeşilay olarak bağımlılık yapan her türlü maddenin zararlarını yıllardır anlatıyoruz. Gençlerimize verdiğimiz seminer, panel, toplantılarla onları aydınlatmaya çalıştık. Amacımız milyonlara ulaşmaktır. Bağımlılık yapan maddelerin zararlarını ne kadar erken anlatır, gençleri ne kadar erken bilinçlendirirsek o kadar faydalıdır.``
 
Karakaya, sağlıklı bir hayat için Yeşilay`a destek olunması çağrısında da bulundu.
Paylaş