Karadenizliler şenlikte buluşuyor

Karadenizliler Ege ve Marmara’nın en büyük şenlik organizasyonunda buluşuyor.

813
Çanakkale’nin etkin sivil toplum kuruluşlarından Çanakkale Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAKARDER) tarafından organize edilmekte olan Geleneksel Karadenizliler Şenliği’nin dokuzuncusu 20 Mayıs Pazar günü Çan İlçesi Altıkulaç ve Biga ilçesi Dikmen köyleri arasındaki ‘Hafızın Düzü’ piknik alanında gerçekleştirilecek.
 
Marmara ve Ege bölgesinin en büyük ve kapsamlı organizasyonu olarak gösterilen şenliğe, Karadeniz Bölgesinin ünlü ses sanatçılarından Sait Uçar, Yasemin Yıldız ve Cimilli İbo sahne alacak. Yaklaşık 15 bin kişinin katılımın beklendiği Karadenizliler Şenliğine Çanakkale ve ilçe protokolleri, çevre dernekler, bölge halkı davet edildi. Çeşitli müzik programları, halk oyunları gösterilerinin de sunulacağı organizayon kapsamında ayrıca Kan Bağış kampanyası gerçekleştirilecek. Sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek geleneksel Karadenizliler şenliğinde çeşitli çekilişler, yarışmalar organizasyona renk katacak. Katılacak konuklara yemek ve pilav ikramı sunulacak. Organizasyon Karadeniz bölgesinin en çok izlenen kanalı Kaçkar Tv ile Çanakkale Ton Tv tarafından 13.00-16.00 saatleri arasından canlı olarak yayınlanacak.
 
“Halkı şenliğimize davet ediyoruz”
Çanakkale Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Kılıç, Karadeniz kültürünün en mistik dokusunun yaşanacağı organizasyon ile ilgili şunları söyledi: “Çanakkale’nin sosyo kültürel ve ekonomik kalkınmasına ciddi katkılar sunmakta olan Karadenizliler aynı zamanda sosyal sorumluluk konusunda ciddi hassasiyet gösterme çabası içerisindedir. Tüm çalışma, faaliyet  ve organizasyonlarımızda hiçbir ayrım, ötekileştirme ve ayrıcalık gözetmemekteyiz. Bugüne dek gerçekleştirdiğimiz ve sürdüre geldiğimiz faaliyetlerimiz, ürettiğimiz ve hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile Çanakkale’nin saygın ve seçkin sivil toplum kuruluşları arasında olmanın onurunu yaşıyoruz. Tüm Çanakkale halkını bir kültür köprüsü olarak değerlendirdiğimiz organizasyonumuza davet ediyoruz.”
Paylaş