Karabiga ve Y.Çan; Hedefinin uzağında

Bu sezon Çanakkale futbolunu Bölgesel Amatör Ligin (BAL) 14 takımlı 8. grubunda temsil eden Karabiga Belediye Gençlik ve Yeni Çanspor ilk yarı maçları sonunda hayal kırıklığı yaşattı.

872
Olumlu transferlere karşın, istenen sonuçları bir türlü alamayan Çanakkale`nin BAL ekipleri klasmanda düşme hattının hemen üstünde yer aldı. Ara transfer döneminde hareketlilik yaşaması beklenen Karabiga ve Yeni Çanspor kadrolarını takviye etmeleri halinde korkulu ruya görmekten uzaklaşacaklar.
 
BAL`da statü
BAL’da 2 (iki) Takımla Temsil Edilen İller: (Çanakkale): 2 takımdan biri Spor Toto 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2 takımdan biri Spor Toto 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşmezse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile baraj müsabakası oynar. 2 takım da Spor Toto 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmez ise bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel ligin birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşerse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımın ikisi de küme düşerse o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir.
Paylaş