havadurum

Karabiga’da Mustafa Kemal Ortaokulu Açıldı

Karabiga beldesinde, CENAL Elektrik Üretim AŞ tarafından yaptırılan 18 derslik, 198 öğrenci kapasiteli okulun açılış törenine Çanakkale Valisi, Milletvekili ve Belediye Başkanı katıldı. Beldede yeni yatırımlar da duyuruldu.

815

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde, CENAL Elektrik Üretim AŞ tarafından yaptırılan 18 derslik, 198 öğrenci kapasiteli Mustafa Kemal Ortaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, CENAL Elektrik Üretim AŞ İşletme Müdürü İhsan Acar, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum ve kuruluşların müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Okulun Adı Değerli Kılıyor

Açılış töreninde konuşan Milletvekili Ayhan Gider, okulun Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıdığını belirterek, "Adı, bu okulu normalinden de değerli kılıyor. Allah, Kurtuluş Savaşı’nı verdiği ve Cumhuriyet’i kurduğu için ondan razı olsun.” dedi. Gider, Karabiga’nın son 5 yılda önemli yatırımlar aldığını, bunların arasında doğal gaz, TOKİ konutları, ikonik park, yeni liman, yüksek okul, aqua park ve spor salonunun bulunduğunu anlattı.

Karabiga’ya Yeni Yatırımlar

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında beldenin 45 yıllık su ve kanalizasyon altyapısını değiştirdiğini bildiren Gider, beldede hayata geçirilen ve yapılacak yeni yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “TOKİ’den 104 konutluk inşaat başlattık. Bugün de bu okulun açılışını yapıyoruz. Ben inanıyorum ki bu işler yeterdi ama sosyal yönler de ihmal edilmedi, birçok ilde dahi olmayan farklı bir ikonik park inşa edildi. 2024 yılına girerken yeni projelerimiz var. 104 konut yapıldı ama bizim derdimiz sadece Karabigalılara ev yapılmasıydı. Bu hafta onun projeleri hazırlandı, bitti. Mart ayında kuraları çekilmek üzere sadece Karabiga’da oturanlara 50 konutluk daha TOKİ başlıyor. 2024’ün bahar ayında yeni limanımızın inşaatının temeli atılacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı olarak yüksek okulumuzu Karabiga’ya kavuşturuyoruz. Bir de aqua park planı var. Yazlık düğün salonuna ek olarak 500 kişilik kapalı çok amaçlı spor salonumuzun ihalesini mart ayında yapacağız.”

Öğrencilerle Buluştular

Vali İlhami Aktaş, Milletvekili Ayhan Gider ve beraberindekiler, 2,5 yılda tamamlanan 4 katlı okulun açılışını kurdeleyi keserek yaptıktan sonra binayı gezerek öğrencilerle bir araya geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, okulun tanıtım filmi ve öğrencilerin gösterileriyle devam etti. Açılışa katılanlar, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

(AA)

Paylaş