havadurum

Kar yağışı CUMPA’yı vurdu

Çanakkale’de etkili olan soğuk hava, CUMPA’da satışa sunulan sebze fiyatlarına olumsuz bir şekilde yansıdı.

619
 
 
İl genelindeki olumsuz hava şartları nedeniyle ürünlerin toplanamaması bazı sebze fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Yoğun kar yağışı ile birlikte kapanan köy yolları nedeniyle esnaflar CUMPA’da stant açamazken, satış yapma ümidiyle stant açan esnaflar ise Pazar şemsiyelerini rüzgara doğru çevirerek soğuktan korunmaya çalıştı.
 
Tarım arazilerinde kar nedeniyle ürünlerin toplanamaması ise sebze fiyatlarının tavan yapmasına neden olurken, havuç, marul ve karnıbahar gibi ürünlerin fiyatları geçen haftaya göre iki katına yükselirken, meyve fiyatlarında ise artış yaşanmadı. Geçen hafta 1,5 TL olan marulun fiyatı 3 liraya yükselirken, fiyatı 1 lira olan karnabahar ise 3 liradan alıcı buldu.
 
Cuma Pazarı’na sabah saatlerinde alışveriş için gelen vatandaşlar ise bazı ürün fiyatlarında yaşanan yükselmeye tepki gösterdi. Pazarda satış yapan esnaflar, yoğun kar yağışı nedeniyle ürünlerini toplayamadıklarını ve bu yüzden de bazı sebze fiyatlarının yükseldiğini ifade ettiler. Yurdu etkisi altına alan kar yağışının fiyatları olumsuz yönde etkilediğini belirten esnaflar, soğuk havanın etkisini kaybetmesiyle sebze fiyatlarının düşeceğini dile getirdiler.
Paylaş