Kamuda yapay zeka dönemi başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kamu için yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için harekete geçildiğini duyurdu.

1207
Yapay zeka insan hayatında her gün daha aktif rol oynamaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açıklamasına göre, kamuda ihtiyaç duyulan yapay zeka çözümlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için harekete geçilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında "Kamu Yapay Zekâ Ekosistemi-2023" çağrısının başvuruya açıldığını duyurdu. Bakan Kacır; Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yapay zekâ çözümlerinin geliştirilmesi, bu alandaki bilgi birikiminin farklı çözümler için kullanılması ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını ifade etti.

Çağrının TÜBİTAK ARDEB'e bağlı Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından yayımlandığını belirten TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise "Bu çağrıda, proje başvurusu yapacak konsorsiyumun TÜBİTAK BİLGEM Yapay Zekâ Enstitümüz (YZE) ile başvuru öncesi bir iş birliği protokolü imzalaması gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının çağrı kapsamında belirlenen ihtiyaçları YZE tarafından koordine edilecek" dedi.
(Nilay Günay)
Paylaş