havadurum

Kale Grubu kuruluşunun 55. yıl onurunu kutladı...

55. Yıl kutlama törenlerinde Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay; Kale grubunun “5580 çalışanı, 1,2 Milyar TL’ye varan cirosu, 1300’e yakın tedarikçisi, 250’i aşkın münhasır bayisi, 500 kayıtlı bayi ve tali bayi dahil 15.000 satış noktası ile çok büyük bir aile” olduğunu belirterek 55. Yıl onurunu Kale Grubu ailesi olarak paylaştıklarını ifade etti.

985
Törenlerde bir konuşma yapan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubunun gelişimi ve hedefleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Çan’ı bir üretim üssü haline getirerek, seramiğin doğduğu bu topraklardan tüm dünyaya uzandıklarını belirten Zeynep Bodur Okyay “Sayın İbrahim Bodur şirketin temellerini atarken, olmayanı üretmeyi, Türk insanına sunmayı hedefledi. Bize düşen görev de bu başarıyı yurtdışında fırsatlar sunan ülkelerde direkt veya işbirlikleri yoluyla genişletmek, uluslararası coğrafyada yaygınlığımızı ve gücümüzü arttırmaktır. Bu doğrultuda, Kale Grubu’nun iş hedefleri arasında bulunan uluslararası bir şirket olmanın önemli bir adımını Rusya yatırımımız sonrası inovasyon ve tasarım merkezi olan İtalya`da bir seramik şirketi satın alarak gerçekleştirdik”dedi.
 
Konuşmasının devamında Zeynep Bodur Okyay; Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini, yeni sektörlerde önemli projeler ile hareket ettiklerini belirterek Kale Grubu’nun en önemli değerlerinden birisinin de sosyal sorumluluk bilinci olduğunu söyledi.
 
 
Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale gibi Türkiye’nin lider markalarını bünyesinde barındıran Kale Grubu, 55. kuruluş yıldönümü ve Seramik Bayramı’nı kutladı. Kutlama etkinlikleri, 26–27 Temmuz 2012 tarihlerinde, Kaleseramik Fabrikaları’nın kurulu bulunduğu Çanakkale’nin Çan ilçesinde yapıldı. Türk sanayinin duayenlerinden Dr. İbrahim Bodur’un 27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı, sanayi atılımları ile 55. Yılını dolduran Kale Grubu, 55. Yaşını ve Seramik Bayramı’nı 26–27 Temmuz 2012 tarihlerinde, Kaleseramik Fabrikaları’nın bulunduğu Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Milletvekilleri, Eski Bakanlar, Valiler, yerel yöneticiler, Kale Grubu iş ortakları, bayileri ve çalışanlarının katılımıyla kutladı.
 
26 Temmuz 2012 tarihinde, Kale Grubu çalışanları ve bölge çocuklarının sünnet töreni ile başlayan Seramik Bayramı, Kaleseramik Fabrikaları’nın havuz başı tesislerinde verilen iftar yemeğinden sonra mevlid ve dini sohbet ile devam etti. 27 Temmuz 2012 tarihinde Havuzbaşı Tesislerinden gerçekleştirilen Kale Grubu 55. yıl kutlama törenine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı ve Başbakan Yıldırım Akbulut, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mehmet Cemal Öztaylan, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. H. İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Sayın Zeynep Bodur Okyay ile Kale Grubu üst düzey yöneticileri, bayileri ve çalışanları ile çok sayıda konuk katıldı.
 
Tören Tasavvuf Müziği dinletisi ile başlayıp Kur’an-ı Kerim okunması ve iftar yemeği ile devam etti. Ardından gerçekleşen törende Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası Dr. H. İbrahim Bodur ve Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay birer konuşma yaptı. Çan ilçe merkezinde de 6.000 kişinin katılımıyla iftar yemeği verildi.
 
 
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, konuşmasında “Bu sene Kale Grubu’nun 55. kuruluş yıldönümü 3 ayların en anlamlısı Ramazan ayına denk düşüyor ve burada, sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün sadece Kale’nin değil, seramik sektörünün ve yöremizden yükselen seramik sanayinin de bayramı... Çalışanlarımıza, yöre halkımıza, bayilerimize, tedarikçilerimize ve iş ortaklarımıza, yerli ve yabancı tüm misafirlerimize bu müstesna ayda ve Seramik Bayramı’mızda bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ederim.” dedi.
 
Kale Grubu Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur’un 1957 yılında genç bir girişimci iken Kale Grubu’nun, doğduğu ve büyüdüğü topraklar olan Çan’da ilk adımlarını attığını ileten Okyay konuşmasında; “Kale Grubu bugün 5580 çalışanı, 1,2 Milyar TL’ye varan cirosu, 1300’e yakın tedarikçisi, 250’i aşkın münhasır bayisi, 500 kayıtlı bayi ve tali bayi dahil 15.000 satış noktası ile çok büyük bir ailedir. Bugün Avrupa’nın 3., dünyanın 12. en büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış, yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgemizde 1., Avrupa’da ise 5. sıraya yerleşmiş, %100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir şirketiz” dedi.
 
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kale Grubu olarak uzun vadeli ve sürdürülebilir karlı büyüme stratejimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam ederek, pazarın değişim trendlerini izliyor ve buna paralel olarak talep adına oluşacak fırsatları yakalayabilmek için yenilikçi iş çözümlerini kullanıyoruz. Amacımız rakiplerimizden hem yurt içi hem de yurt dışında farklılaşabilmek ve müşterilerimize daha fazla katma değer yaratabilmek. Uluslararası ekonomik krizin, son dönem Arap Baharı ile başlayan siyasi çalkalanmalarla birleşerek genel konjoktürde çeşitli ekonomik problemlere yol açtığını görüyoruz. Bu paralelde dış talebi çok iyi değerlendirip, önlemler alıyor ve şirketimiz için en doğru stratejik adımları atıyoruz. Türkiye’ye baktığımızda, 2012 yılında ekonomik aktivitede meydana gelen yavaşlamanın ülke gelişme hızını etkilediğini ve inşaat sektörünün gelişiminin bu oranın da altında olduğunu görüyoruz. 2010’nun 3. Çeyreğinden beri devam eden inşaat sektöründeki büyüme hızında göreceli yavaşlamanın bu yıl da devam etmesini öngörüyoruz. Bunun yanında 2008’de krizin etkili olduğu dönemlerde ekonomiyi canlı tutmak için inşaat yatırımlarına ağırlık veren kamu sektörünün de frene bastığını görüyoruz. Bu bağlamda sektörün geleceğine yönelik kritik olan iç talep için 2B Yasası, Kentsel Dönüşüm ve Yabancılara Mülk Satışı kritik öneme sahiptir. İnşaat sektörüne bir hareket getireceğini düşündüğümüz arka arkaya çıkan bu yasalarla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz.
 
Çan’ı bir üretim üssü haline getirerek, seramiğin doğduğu bu topraklardan tüm dünyaya uzandık
Sayın İbrahim Bodur şirketin temellerini atarken, olmayanı üretmeyi, Türk insanına sunmayı hedefledi. Bize düşen görev de bu başarıyı yurtdışında fırsatlar sunan ülkelerde direkt veya işbirlikleri yoluyla genişletmek, uluslararası coğrafyada yaygınlığımızı ve gücümüzü arttırmaktır. Bu doğrultuda, Kale Grubu’nun iş hedefleri arasında bulunan uluslararası bir şirket olmanın önemli bir adımını Rusya yatırımımız sonrası inovasyon ve tasarım merkezi olan İtalya`da bir seramik şirketi satın alarak gerçekleştirdik. İtalya’nın seramik üssü olan Sassuolo bölgesinde karo seramik üretimi yapan Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarını bünyesinde barındıran Fincuoghi şirketinin tamamını satın aldık. İtalya’da gerçekleştirdiğimiz satın alma ile Kaleseramikte ciromuzu %25, yurt dışı satışlarımızı ise %100 artırmayı planlıyoruz. Grup olarak bunun gibi yeni açılımları da planlamaya devam ediyoruz. Ortadoğu’da farklı fırsatları değerlendirmeye aldık ve üzerinde çalışıyoruz. Yurt dışındaki yatırım planlarımız kadar Türkiye’deki yatırımlarımız da bizi o kadar heyecanlandırıyor. Güçlü olduğumuz Yapı Ürünleri, Yapı Kimyasalları ve Havacılık alanlarına odaklanıyoruz. Kalekim ile hem ülkemizin doğusuna daha iyi hizmet götürmek hem de güçlü olduğu Gürcistan, Azerbaycan, Kuzey Irak ve Suriye pazarlarında etkinliğini artırmak amacı ile Erzurum ve Mardin`e 2 yatırım birden yapıyoruz. Erzurum’da Eylül ayı içerisinde üretime başlarken, Mardin’de aynı ay içinde inşaata başlayacağız.
 
Ar-Ge çalışmalarımızı geliştiriyoruz.
Kaleseramik olarak, bugüne kadar 14 farklı lokasyonda gerçekleştirdiğimiz tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 5200 metrekarelik alan üzerine kurduğumuz yeni Ar-Ge merkezinde topladık. Yaklaşık 30 milyon TL’lik yatırımla kurduğumuz Kaleseramik Ar-Ge Merkezi’nin yetkinliklerini Kale İtalia bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile birleştireceğiz. Grup olarak 2015 yılına kadar ciromuzun % 2.2’sini Ar-Ge’ye ayıracağız. Bu Türkiye ortalamasının 2 kat üzerindedir. Hedefimiz, bilim çevreleriyle etkin işbirliği içinde yenilikler yaratarak hem müşterilerimize daha iyi ürünler sunmak hem de grubumuzun dünya ölçeğinde rekabetini sağlamaktır. Karo pazarındaki %30’luk pazar payımızı bütünsel, inovatif, estetik, teknoloji bazında önceliklendirilmiş, yüksek katma değerli çözümler üreterek ve markalarımızın değerini yükselterek korumayı hedefliyoruz. Yapı kimyasallarında jenerik hale gelmiş, hem ürün geliştirme, hem ürün performansı, hem de hizmet alanında «Daima en iyisi» prensibiyle hareket eden Kalekim ile, mevcut iş kollarının yanısıra, su ve ısı izolasyonları pazarlarında da sektörün en önemli oyuncularından biri olmayı hedefliyoruz. Türkiye`de üretilen her iki seramikten birisi Kalekim ile kaplanıyor.
 
Yeni sektörlerde önemli projelere imza atıyoruz
Kale Grubu olarak hem savunmada hem de havacılıkta çok önemli projelere imza atıyoruz. Dünyada sadece 2-3 firmanın faaliyet gösterebildiği bir alan olan Turbojet motorlarında, Türkiye`nin ilk jet motorununun tasarım, geliştirme ve üretimini yapıyoruz. Türkiye`de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş ve kullanılmakta olan tek insansız hava aracını üretiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri`nin yeni piyade tüfeği ilk kez bir Türk şirketi tarafından, Kale tarafından tasarlandığı gibi, yine ilk Türk Makinalı Tüfek tasarımı projesini biz kazandık. Havacılık tarafında ise Tuzla tesislerimizde askeri ve ticari uçak parçaları imalatı üzerinde çalışıyoruz. Dünyanın en büyük uçak motor üreticisi Amerikalı ortağımız Pratt & Whitney ile İzmir’de temelini attığımız uçak motoru parçaları ve montaj grupları üretecek tesisimizin inşaatının Aralık ayında tamamlanmasını planlıyoruz.
 
Bu topraklarda 55 yıllık bir geçmişimiz var...
Şimdiye dek sadece Çan ve Çanakkale bölgesine fabrika ve tesislerle 1.350 milyar $ yatırım sağlanmıştır. Çan’ın 10.768 olan aktif işgücünün %74’ünü oluşturan 8.000 kişi direkt ve indirekt olarak Kale Grubu tarafından istihdam edilmektedir. Grup olarak amacımız daha çok yatırım yaparak, daha çok istihdam yaratarak ülkemizin güçlü geleceğine daha fazla katkı yapmak. Burada, Çan’da Kale Seramik ile başlayan başarı öykümüz Türkiye’nin bir çok bölgesinde de devam edecek; Türkiye sınırlarını aşmaya devam ederek, gücümüze güç katacaktır.
 
Kale Grubu’nun en önemli değerlerinden birisi sosyal sorumluluk bilincidir
Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik, Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı günümüzde faaliyetlerini eğitim, istihdam ve girişimcilik alanlarında sürdürmektedir. Bu kapsamda KSV kuruluşundan bu yana ihtiyaç sahibi ve başarılı 650 öğrencinin eğitimine burs desteği vermiştir. 2001 yılından bu yana 7 milyon TL fon ayrılan burs faaliyetimizin kontenjanının % 93’ünü Çanakkale Bölgesi’ne ayırmaktadır. KSV’nin kuruluşundan bu yana bölgenin tüm beşeri unsurlarına 38,7 milyon TL destek vermiştir. “Seramik Bayramı” kutlamalarında 45 yıldan bu yana Çanakkale ilindeki 14.690 çocuğumuz sünnet edilmiştir. Ayrıca bölgede 16 eğitim kurumu, okul, öğrenci yurdu, girişimcilik merkezi gibi eğitim alanındaki kurumlar topluma kazandırılmıştır. “İlk İşim Okullarda Değişim” kapsamında bugüne kadar meslek sahibi olan 229 kursiyerimiz, Türkiye’nin değişik bölgelerinde toplam 21 köy okulunun tuvaletini yeniledi. Bu sayede 1.295 ilkokul öğrencisine ulaşarak, daha sağlıklı ortamlarda eğitim görmelerini sağladık. “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Kursları” kapsamında 8.000 kişinin istihdamına doğrudan katkıda bulunduk. KSV olarak hedefimiz, projemize 2015 yılına kadar 2.5 milyon TL kaynak aktararak, 1.250 genci meslek sahibi yapmak ve 50 köy okulunun tuvaletlerini yenilemek.”
 
Konuşmaların ardından tören 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 50’inci hizmet yılını dolduran Kale Grubu çalışanları ile bayilere ödüllerinin verilmesi ve kıdemli çalışanlar ile Kale Grubu tarafından sünneti yapılan çocukların konukları selamlaması ile devam etti. Törenin ardından Fabrikalar Cami ve H. Fatma bodur Camii’nde Enderun Teravih Namazı ve ardından Havuzbaşı Tesislerinde Münip Utandı konseri gerçekleştirildi.
 
Paylaş