Kale Grubu firmaları Türkiye’nin en büyükleri arasındaki yerini sağlamlaştırıyor

Dr. (h.c.) İbrahim Bodur tarafından 1957 yılında kurulan ve Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan Türkiye’nin büyük sanayi kuruluşları listelerinde ilk 1000’de yer alan 3 firması ile yükselişini sürdürüyor.

719

1957’de seramik üretimi ile başladığı sanayi yolculuğunu yapı kimyasalları, lojistik, savunma ve havacılık sanayiine kadar uzanan geniş bir yelpazede sürdüren Kale Grubu, İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde ise 1 firma ile yer alarak, ülke ekonomisinin lokomotif firmalarından olmaya devam ediyor.

Kale Grubu firmalarından Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 211., Kalekim Kimyevi Maddeler San. ve Tic. A.Ş. 470. sırada yer alıyor.

Kale Pratt Whitney Uçak Motor Sanayi A.Ş. ise önceki gün açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 322. sırada.

Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok bölgesinde ve İtalya’da yatırımları bulunan Kale Grubu, geçtiğimiz günlerde kutladığı 67. Seramik Bayramı’nda Slap Fabrikası 2. Hat ve Kalesinterflex Fabrikası Tevsi Yatırımının da temelini attı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş