KALE 1957'nin önü açık

552

 Bu sezon mücadele verdiği Türkiye Kadınlar Voleybol 1.Lig A grubunda, 7. hafta sonunda 20 puanla namağlup liderliğe yükselen Çan ekibi KALE 1957 zirve yarışını, potansiyelli takımlar Sarıyer Belediyespor ve Bolu Belediyespor’la birlikte sürdürüyor. İki hafta önce, İstanbul deplasmanında elit kadrolu Sarıyer Belediyespor’u 3-0 mağlup eden KALE 1957, şimdi de 2 hafta sonra (15 Aralık 2019 Pazar) Çan’da karşılaşacağı diğer iddialı takım Bolu Belediyespor’u yenmesi durumunda oldukça rahatlayacak

Ligde ilk yarının sonuna dek Mehmet Erdem Marmara Akademisi (İstanbul Deplasmanı), İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzmir Deplasmanı), Bolu Belediyespor (Çan) ve Anadolu Üniversitesi (Eskişehir deplasmanı) maçlarına çıkacak KALE 1957 takımının statü gereği oynanacak Play-Off grubuna yükselecek ekipler arasında yer alması bekleniyor. KALE 1957 Kadınlar Voleybol Takımının asıl hedefi ise, yeni sezonda Vestel Venus Sultanlar Liginde oynayarak, Vakıfbank, Fenerbahçe, Eczacıbaşı Vitra ve Galatasaray gibi voleybolun üst düzey takımlarını resmi maçlar için Çan’a getirmek. 
Kadınlar Voleybol 1.Lig’de statü
1.  1..ETAP: Takımlar maçlarını; deplasmanlı, çift devreli, lig sistemine göre oynayacak. A ve B gruplarında 1., 2., 3., 4.sırayı elde edecek toplam 8 takım, Yarı Finallere katılmaya hak kazanacak.  Gruplarında son iki sırayı alan  4 takım (11 ve 12.’ci sıra) 2. Lige düşecek..
2. YARI FİNAL: Federasyonca 2 gruba ayrılan takımlar, belirlenecek bir İl’de Tek Devreli Lig sistemine göre turnuva maçları oynayacaklar. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar Final Grubuna katılmaya hak kazanacaklar. 
3. FİNAL: Yarı finalden gelen takımlar Final müsabakalarını Voleybol Federasyonunca belirlenecek İl’de Tek Devreli Lig usulüne göre turnuva oynayacaklar. 
4. ....Final müsabakaları sonunda alınan puanlara göre yapılan sıralamada 1. ve 2. (Birinci ve İkinci) sırayı elde eden takımlar Türkiye Vestel Venus Sultanlar Ligi’ne yükselecekler.
(Oya Koyuncu)
Paylaş