KALE 1957 Harika..

569

 Geçen yıl yer aldığı 2.ligde fırtına gibi esip, Şampiyon olan KALE 1957 takımı bu sezon mücadele verdiği 1.ligde de kazanmayı alışkanlık haline getirdi. 3’ü iç, 3’ü dış salonda oynadığı ilk 6 maçın tümünü galibiyetle bitiren KALE 1957, elit sporcu kadrosuyla fark yaratıyor.  Geçen hafta sonu İstanbul’da kendisi gibi namağlup lider Sarıyer Belediyespor’u 3-0 mağlup eden KALE 1957 Vestel Venus Sultanlar Ligi yolunda bir engeli daha aşmış oldu. Çan ekibi KALE 1957,  Türkiye Kadınlar Voleybol 1.lig, A grubundaki 7. maçını 24 Kasım 2019 pazar günü saat 14.00’de iç salonda İzmir temsilcisi Karşıyaka ile yapacak. Karşıyaka’nın ligde 3 galibiyeti ve 3 yenilgisi bulunuyor. Bu arada, İstanbul deplasmanında Sarıyer Belediyespor’un örnek ev sahipliği yapması nedeniyle, KALE 1957 Kulübü bir mesaj yayınlayarak, teşekkür etti.    

 
Statü
1. 1.ETAP: Takımlar maçlarını; deplasmanlı, çift devreli, lig sistemine göre oynayacak. A ve B grubunda 1., 2., 3., 4.sırayı elde eden toplam 8 takım, Yarı Finallere katılmaya hak kazanacak.  Gruplarında son iki sırayı alan  4 takım (11 ve 12.’ci sıra) 2. Lige düşecek..
2. YARI FİNAL: Federasyonca iki gruba ayrılan takımlar, belirlenecek bir İl’de Tek Devreli Lig sistemine göre turnuva maçları oynayacaklar. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar Final Grubuna katılmaya hak kazanacaklar. 
3. FİNAL: Yarı finalden gelen takımlar Final müsabakalarını Voleybol Federasyonunca belirlenecek İl’de Tek Devreli Lig usulüne göre turnuva oynayacaklar. 
4. Final müsabakaları sonunda alınan puanlara göre yapılan sıralamada 1. ve 2. (Birinci ve İkinci) sırayı elde eden takımlar Türkiye Vestel Venus Sultanlar Ligi’ne yükselecekler. (Oya Koyuncu
Paylaş