Kalabaklı Köyünde çalışmalar başladı

Kalabaklı Köyü, aşırı yağışlar sonucu yaşanan sel baskınlarına karşı Beton Box (Kutu Menfez) yapım işiyle önlem alıyor.

930

Çanakkale’nin Kalabaklı Köyü, sel baskını tehlikesine karşı harekete geçti. Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yürütülen Beton Box (Kutu Menfez) yapım işi başladı. Bu proje sayesinde köydeki suyun sağlıklı bir şekilde tahliyesi sağlanacak ve sel baskını riski azalacak.

Çalışmaları Yetkililer Yerinde İnceledi

Beton Box (Kutu Menfez) yapım işinin başlamasıyla birlikte, çalışmaları yerinde incelemek üzere köye gelen yetkililer, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Çalışmaları inceleyenler arasında İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay ve Yol Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Türker bulunuyordu.

Projenin Maliyeti ve Süresi

İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Beton Box (Kutu Menfez) yapım işinin bugün köy meydanından başladığını, toplam 43 adet beton box koyulacağını ve toplam uzunluğun 86 metre olacağını belirtti. Önder, projenin maliyetinin 3 milyon 500 bin TL olduğunu ve yapım işinin tamamlanmasıyla birlikte aşırı yağışlarda suyun sağlıklı bir şekilde deşarj edileceğini söyledi. Önder, “Bu şekilde tahliyenin yapılması ile aşırı yağışlar sonucu sel baskının önüne geçilecektir.” diyerek çalışmanın köyüne hayırlı olmasını diledi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Celil Sezgin de İl Özel İdaresi olarak Kalabaklı köyünde beton box uygulaması sonrası suyun tahliyesinin sağlanarak köyümüzün sel baskınında etkilenmesinin önüne geçileceğini ifade etti. Sezgin, çalışmanın vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş