Kahvede oturacağımıza balık tutuyoruz

Emekli olunca sakin ve huzurlu bir kentte balık tutma hayalini kuran milyonlarca insan içinden Çanakkale Boğazı’nda bunu başarmanın ayrıcalığını yaşayan amatör olta balıkçıları kahvehanelerde zaman öldürmek yerine, oltayı atıp muhabbetle balık tutmanın zevkini yaşıyorlar.

540
Çanakkale’de güneşli günler halen devam ederkeniskelede balık tutma keyfi ile sabahın ilk ışıklarında bilinen adreslerinde yaşama bağlanan amatör balıkçılar bir yandan stres atarken, bir yandan da sohbet ederek centilmence ve sportmence avlanıyor. Balıkçılar önceki senelere nazaran büyük balık çeşidinin azaldığını da dikkati çekerek bunun sebebini boğazda balık çeşidinin azalmasına bağlıyorlar.
 
 
Dursun Kamaş:
5 seneden beri balık tutuyorum. Eskiden büyük kupa balıkları vardı, şimdi oltamıza hep yavruları takılıyor. Akşamları kolyoz, karagöz tuttuğumuz da oluyor. Biz emekli insanlarız, en büyük eğlencemiz, zevkimiz bu. Kahveye gidip boş boş oturacağımıza balığa geliyoruz. Ama dikkatimizi çeken şey balık neslinin azalmasından mı nedir, balık önceki senelere nazaran çok azaldı.
 
 
İsmail Özme:
26 seneden beri balık tutuyorum. Ben aslen Gökçeadalıyım. Eğer o gün acil işim yoksa adresim bellidir. İşim olmadığı gün arkadaşlarımla balıktayım. Boş oturmaktansa balık tutmak bin kat daha değerli. Bizim için büyük keyif. Fazla tuttuğum balıkları ise eşe ve dosta dağıtmak en büyük zevkim.
 
 
Naim Gülbahar:
Ben emekliyim. En büyük hobim hatta hastalığım balık tutmak. Ben her gün buradayım. Geçen senelerde balık çeşidi daha çoktu ve balıklar daha iriydi. Şimdi kupadan başka balık yok. Büyük balık pek çıkmıyor. Ben balık tutmaktan acayip bir keyif alıyorum, beni dinlendiriyor ve sorunlarımdan uzaklaşıyorum.
Paylaş