havadurum

Kadınlar mücadeleye devam ediyor

Ekmek ve Gül Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kadınlar için yürüyecek.

595

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar bir araya gelerek, özgürlük ve yaşam hakları için yürüyecek. Ekmek ve Gül Derneği, kadınların özgür yaşamı için yürüyüş düzenleyecek.

“Kadınlar sosyal yardımlara mahkum ediliyor”

Ekmek ve Gül’ün yaptığı açıklamada kadınların laikliğe ihtiyaç duyduklarının üzerinde durulurken “25 Kasıma giderken biz kadınların yaşamın her alanında maruz kaldığı ayrımcılık, şiddet ve sömürü artarak devam ediyor. Gelir ve sosyal güvenlik güvenlikten yoksun milyonlarca kadın yoksulluk ve şiddet sarmalından çıkamıyor. Sosyal yardımlara mahkum ediliyor. Bugün geldiğimiz noktada artık yasalarla güvence altına alınmış haklarımız dahi tartışmaya açılmak isteniyor. Diğer taraftan tarikat- cemaat-diyanet-medya eliyle yürütülen propagandaya baktığımızda laikliğin kırıntılarına bile tahammüllerinin kalmadığını görüyoruz. Oysa laikliğe en çok kadınların ihtiyacı var” ifadelerine yer verildi.

“Mücadeleyi büyütüyoruz”

Türkiye’de kadına şiddet her geçen gün artarken Çanakkale’de kadına yönelik şiddetin arttığı yerlerden bir tanesi. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Ekmek ve Gül “Yaşadığımız şehir Çanakkale'de de kadına yönelik şiddet vakalarının arttığını görüyoruz. Bugün devam eden savaşlarda kadınlar ve çocuklar şiddetin her türlüsüyle karşı karşıya kalıyor. Bütün bunlara karşı diyoruz ki; Ne ucuz işgücü, ne şiddetin hedefi ne de kutsal aile birliğinin kölesi olmak istiyoruz. Biz kadınlar eşit, sömürüsüz ve şiddetsiz, özgür, laik bir yaşam için her alanda bir araya geliyor mücadeleyi büyütüyoruz” dedi.

25 Kasım’da yürüyüş düzenlenecek

Çanakkale’de yaşayan kadınları yürüyüşe çağıran ve mücadeleye desteğe davet eden Ekmek ve Gül “Buradan Çanakkaleli kadınlara bir kez daha seslenmek istiyoruz. Şiddete, yoksulluğa, sömürüye karşı çoğalarak birlikte ses çıkaralım. 25 Kasım Cumartesi günü saat 13.00 da Golf Çay bahçesinden başlayacağımız yürüyüşümüze sen de sesinle, taleplerinle katıl! Birlikte kazanacağız, bize reva görülen hayatı değil, yeniden kuracağımız eşit ve özgür bir hayatı yaşayacağız. Kadınlar kazanacak” ifadelerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş