Kadının, ‘Cepheden Başbakanlığa’ yolculuğu

AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Biz Cumhuriyet Kadınları “Cepheden Başbakanlığa” isimli fotoğraf sergisi açıldı.

494
 
AKP Kadın Kollarından cumhuriyet kadınlarını anlatan kadının, “Cepheden Başbakanlığa” adlı fotoğraf sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.
 
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşen fotoğraf sergisinin açılışına, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan sergiye ilişkin yapılan açıklamada, “Hayatın her yerinde ve her noktasında bulunan Türk kadınının Cepheden Başbakanlığa kadar geçen süreçte cephede, siyasal hayatta, iş hayatında ve toplumsal hayattaki fotoğraflarını derledik ve kadın olarak sunmak istedik” denildi. Türk toplumunda cepheden başkanlığa kadar Türk kadınının toplumdaki yerinin anlatıldığı sergide tarihte iz bırakan kadınların fotoğrafları 4 ana grupta sergilendi. Birinci grupta cephedeki Türk kadını, ikinci grupta çeşitli mesleklerde ilk defa görev alan kadınlar, üçüncü grupta politikadaki kadınlar ve son grupta ise başarılı kadınlar ve fotoğrafları yer aldı.
 
İlk kadın polis de sergide
Serginin onur konuklarından olan ilk kadın polis Zühal Boçkay büyük ilgi gördü. Türkiye’nin ilk kadın polislerinden biri olan Boçkay, Türkiye’nin ilk kadın emniyet müdürü olan ve hayatı filme alınacak olan Feriha Sanerk ile birlikte çalışma imkanı bulduğunu söyledi. Boçkay, “Mesleğimiz zordu ama güzeldi. İlk kadın polis memurlarından biri olmak bize her zaman onur verdi. Bu serginin açılmış olmasından dolayı çok gururlandım. Geçmişe yolculuk yaptım ” dedi. Boçkay, hayatı filme alınacak olan ve Çanakkaleli oyuncu Elif Tayhan’ın canlandıracağı Türkiye’nin ilk Emniyet Müdürü Feriha Sanerk’ten eğitim aldığını da belirterek, “O son derece ciddi biriydi. Hiçbir zaman disiplinden ödün vermezdi. Eğitim aşamalarında bize destek verir, fakat o ciddiyetini hiçbir zaman kaybetmezdi” diye konuştu. Biz Cumhuriyet Kadınları “Cepheden Başbakanlığa Kadın” adlı fotoğraf sergisi, 15 Aralık tarihine ziyaretçilere açık olacak.
Paylaş