havadurum

Kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı

Türkiye genelinde organize edilen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın finaline Çanakkale ev sahipliği yaptı.

629
 
Kolin Otel’de gerçekleşen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın Türkiye finali nefes kesti. Adana, Ağrı, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Karabük, Konya, Sivas ve Samsun il birinciliklerini elde eden kadın çiftçiler, Çanakkale’nin ev sahipliği yaptığı Türkiye finalinde kıyasıya mücadele etti.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’nın Türkiye finalinde konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mustafa Nazlım; Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi yarışmasının ülke genelinde 9 yıldır yapıldığını belirterek; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca, kamu yayımının öncelikli hedef kitleleri arasına alınan kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın, tarımsal konularda eğitimine gereken önem ve destek verilmiştir. Kırsal alanda yaşayan ve tarımsal üretimin gerçekleştirilmesinde büyük payı olan Çiftçi Kadınlarımız da bu yayım hizmetlerinden yararlanmaktadır. Çiftçi kadınlarımıza yönelik yapılan eğitim çalışmalarının sonucunu görmek, gerekli değerlendirmeleri yapmak, çiftçi kadınlar arasında gerekli iletişimi sağlamak için 9 yıldır ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ adlı bilgi yarışması ülke genelinde yapılmaktadır. 2011 yılında format değişikliğine uğrayarak "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması adını alan yarışma, Bakanlığımızın Kadın çiftçilerimizin eğitimine ve bu eğitimin değerlendirilmesine verdiği önemin göstergelerinden biridir” dedi. Nazlım, bölge finalisti kadın çiftçilere başarılar diledi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Vekili Recep Tezgel ile Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör’ün konuşmasının ardından yarışmaya Adana, Ağrı, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Karabük, Konya, Sivas ve Samsun illerinden katılan bölge finalistlerin takdimi yapıldı.
 
Nefes kesen yarışmada 150 puan alan Balıkesir’li yarışmacı Özlem Ökmen Filiz birinciliği elde ederken, Sivas ilinden katılan ve 128 puan alan Fatma Güzel ikinci, Ağrı ilinden ise Emine Bayram 127 puan alarak üçüncülüğü elde etti. Öte yandan yarışma öncesi açılan sergi vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 
Paylaş