havadurum

Japonya Günleri start aldı...

Türk-Japon Dostluk Topluluğu öğrencilerinin üç ay süren hazırlıkları sonucunda gerçekleştirilen 16.Japonya Günleri “KENDO” kılıç kullanma sanatı gösterisi ile start aldı.

360
ÇOMÜ Türk Japon Dostluk Topluluğu`nca düzenlenen ``16. Japonya Günleri`` kapsamında, Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu`nda, Japon kültürünü tanıtan gösteriler yapıldı. Japon kültürünü tanıtmayı hedefleyen etkinlik kapsamında ilk olarak topluluğun akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Özşen ile Japonca Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin sunduğu kendo (kılıç kullanma sanatı) gösterisi gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Konferans Salonunda Anime izletisi ile devam eden etkinlik, daha sonra Japon yemekleri (Yakisoba) sunumu, Japon çay seremonisi, Origami (Kağıt Katlama Sanatı) ve Japon Kaligrafi Sergisi ile sonlandırıldı.
 
Gösteriler arasında en büyük ilgiyi, topluluğun akademik danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tolga Özşen ile Japonca Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin sunduğu kendo (kılıç kullanma sanatı) gösterisi çekti. ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Japonca Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Uğur Yılmaz, tarihin eski dönemlerinden beri Türk ve Japon toplumu arasında sıcak bir ilişki bulunduğunu söyledi. Yılmaz, Japon toplumunun Türk toplumunda biraz daha fazla tanınmasını istediklerini, Japon kültürünü göstermek için bu tür etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. “Kendo”nun, Japonya`nın soylu savaşçıları olarak betimlenen “Samuray”ların yaklaşık bin yıllık üzerinde çalıştığı kılıç teknikleri olduğuna işaret eden Yılmaz; “Gösterimizde bunun günümüze uyarlamasını izlettik. Gösteride gerçek ve bambu ağacından yapılmış kılıçları kullandık. Gösteride zırh ve aksesuarlar da büyük önem taşıyor” diye konuştu.
Paylaş