Japon öğrencinin büyük başarısı

Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesinin birincisi Japon Anne Maçiko Yuko ile Türk baba Bülent Ekim’in kızları Ece Yuko Ekim oldu.

626
Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesini birincilikle bitiren Japon öğrenci Ece Yuko Ekim başarısını annesi Maçiko Yuko ile kutladı. Törene kaptan olan babası Bülent Ekim ise katılamadı.
 
Çanakkale 18 Mart Stadyumunda gerçekleştirilen ortaöğretim kurumları mezuniyet töreninde bir ilk yaşandı. Japon bir anne ile Türk babanın kızı olan Ece Yuko Ekim Hüseyin Akif Terzioğlu güzel sanatlar lisesini birincilikle bitirdi. Törende ödülünü alan Ece Yuko Ekim birincilik kütüğüne isminin yazılı olduğu nişanı çakan adını okul tarihinde ölümsüzleştirdi. Okulda öğretmenleri tarafından da sevilen bir öğrenci olan Ece Yuko Ekim, yan flüt ve piyano alanlarında başarıları ile adından söz ettiriyor.
 
Kaptan olan Babası Bülent Ekim ile seramikçi olan annesi Maçiko Yuko’nun öyküsü 18 yıl önce İspanya`da Mallorca`da karşılaşmaları ile başladı. Daha sonra evlenen çift Türkiye’ye yerleşti.
 
Hüseyin Akif Terzioğlu güzel sanatlar lisesinde öğrenim gören Ece Yuko Ekim, okulu birincilikle bitirirken sanat alanında kariyer yapmayı hedeflediğini ifade etti. Ece ve annesi Maçiko öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Paylaş