İzleyenler hayran kaldı

Çanakkale Merkez Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü`nce düzenlenen Giyim ve El Sanatları kurslarının Yıl Sonu Defilesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Müdürlüğü Salonunda gerçekleşti.

679
 
Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü`nce düzenlenen Giyim ve El Sanatları kurslarının Yıl Sonu Defilesi büyük ilgi gördü. Mehmet Akif Ersoy Kültür Müdürlüğü Salonunda gerçekleşen defileyi izlemeye Vali Güngör Azim Tuna’nın eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Belediye başkan Vekili Belgin Akpınar,  Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Bayram Ali Dur ve çok sayıda davetli katıldı.
 
“Sesimi Gör Projesi”
Defile öncesi bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Bayram Ali Dur, “Beğeninize sunduğumuz eserlerin her biri birer sanat eseri, her biri birer el emeği göz nuru; atılan her bir ilmeğin, her rengin bir anlamının olduğu, tarihsel birikimimizin ve değerlerimizin bir yansıması olan; gelecek kuşaklara ve tüm dünya kültürüne bir armağan olarak, kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan ürünlerdir” dedi.
 
Dur şunları söyledi; “bir Yaygın Eğitim Kurumu olan Halk Eğitimi Merkezleri, tüm kişileri hedef kitlesi içine alan ve hayat boyu devam eden, gönüllülüğe bağlı olarak her yaştaki insanların ilgi, yetenek ve beklentileri doğrultusunda, öncelikle okuma yazma, mesleki - teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar ve etkinlikler düzenlenmekte, bu kurslar sonunda sayısı on binlere ulaşan katılımcılara sertifika vermektedir. Merkezimiz Engelli bireylerin sosyal adaptasyonu için de çalışmalar sürdürmektedir, Bu bağlamda yaptığımız çalışmaları kısaca sıralamak gerekirse: Tekerlekli Sandalye Basketbol Kursu, Zihinsel Engelliler için Basketbol ve Masa Tenisi, Görme Engelliler için Braille Alfabesi ve Masör Masöz Kursu, Özürlü Memur Seçme Sınavına Hazırlık Kursu olmak üzere toplam 7 Kurs açılmış ve 84 engelli vatandaşımız yararlanmıştır. Sayın Güngör Azim Tuna önderliğinde başlatılan "Sesimi Gör Projesi" ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele işaret dili eğitimi verilerek, işitme engelli bireylerin daha kaliteli hizmet almaları hedeflenmiştir. Yine bu hedefin bir parçası olarak merkezimizin hazırlamış olduğu "Müzik Engelleri Aşıyor" adlı proje Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilmiş ve Halk Eğitim Merkezimizce uygulamaya konmuştur. Bu projede en büyük hedefimiz, engelli bireylerin sosyalleşme sürecine katkı sağlamak ve bu kişilerin sorunlarına dair toplumsal farkındalık yaratmaktır. Bu proje engelli bireylere iş imkanı sağlamak ve onların sorunlarına dikkat çekmek açısından büyük önem taşımaktadır.”
 
Yapılan konuşmanın ardından kursiyerlerin hazırladığı eserlerden oluşan defile büyük beğeni topladı.
 
 
Paylaş