LGS ve YKS’de Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde önemli başarılara imza atan, sporda ve sanatta elde ettiği başarıların yanı sıra hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Doğa Koleji, 15-16 Şubat’taki bursluluk sınavı ile binlerce başarılı öğrenciye burs verecek.
%100 başarı bursu imkanı
Türkiye’nin dört bir yanındaki Doğa Koleji kampüslerinde, 15-16 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak bursluluk sınavında başarılı olan ilköğretim ve lise öğrencilerine %100’e varan burs desteği sağlanacak.
Son başvuru tarihi 14 Şubat!
2019-2020 eğitim-öğretim yılında 210 bin öğrencinin katıldığı İTÜ Doğa Koleji Çanakkale Kampüsü Bursluluk Sınavına, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Doğa’lı olmak isteyen 250 bin öğrencinin başvurması bekleniyor. Doğa Koleji Bursluluk Sınavı başvuruları 14 Şubat 2020 tarihine kadar devam edecek. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri, sınavdaki başarılarına bağlı olarak, %100’e varan burs imkânı kazanacak.
“İTÜ ile çok daha güçlüyüz!”
Akademik birikimi ile güçlü bir ekol olan İTÜ tecrübesini eğitimdeki derin birikimiyle birleştiren Doğa Koleji, yetiştirdiği çok yönlü öğrencilerle, başarı çıtasını yükseltmeye, kaliteli eğitim hedefini daha da yukarılara taşımayı hedefliyor.
Bilimsel süreç becerileri kazanıyorlar
Proje modelli eğitim anlayışıyla öğrencilerine 21. yüzyılın gerektirdiği tüm yeterlilikleri kazandırmayı hedefleyen Doğa Koleji’nde öğrenciler, bilimsel süreç becerileri kazanarak, doğayı ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirebiliyor. Öğrenciler, araştırma, inceleme, problem çözme, iletişim, fen okur yazarlığı, teknoloji okur yazarlığı, eleştirel ve yaratıcı düşünme, iş birliği yapabilme becerileriyle donatılarak, akranlarıyla birlikte dünyanın ve yaşadıkları yüzyılın gereklerine uygun şekilde yetişiyor.
Yeteneklerini hayata geçirme şansı
Doğa Koleji öğrencileri, bilgiye ulaşma, girişimcilik ve disiplinler arası iş birliği becerilerini de geliştirerek kendi yeteneklerini hayata geçirme şansına sahip oluyor. Doğa Koleji öğrencileri, dünyanın her alanda aldığı mesafeyi okuyabilen, bilimin beraberinde getirdiği ilkesel duruşa ve felsefeye uyum sağlamış, kendini kültür, sanat ve sporla besleyebilmiş aydınlık kuşakların gelecekteki temsilcileri oluyor.
(Yusuf Sonkurt)