İstiklal’den proje atağı

2011-2012 Eğitim öğretim yılında Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘En İyi Okul İdaresi, En İyi Okul Aile Birliği, En İyi Sosyal Etkinlik’ dallarında ödül alan İstiklal İlkokulu başarılarına kaldığı yerden devam ediyor.

620
İstiklal İlkokulu, 2012-2013 öğretim yılında da proje başvurularını art arda yaparak başarısına başarı katmaya hazırlanıyor. Yürütülen projelerle ilgili bilgiler veren İstiklal İlkokulu Müdürü Enes Ulu; “İstiklal İlkokulu çalışmalarını örgüt kültürü içinde birlikte başarma ilkesi ile yürütüyor."İyiler Mutlaka Kazanır" sloganı ile her alanda iyi olduğunu ispatlayan İstiklal İlkokulu şu anda 2 proje için ulusal ve uluslararası proje başvurularını yapmıştır. İstiklal İlkokulu okul kültüründe sloganının felsefesi olarak "İyiler Mutlaka Kazanır" düşüncesini öğrencilerine, velilerine, öğretmenlerine aşılayarak yoluna devam etmektedir. Okulumuzun salonunda tiyatro sahnemizin üzerinde Mustafa Kemal Atatürk´ün şu veciz sözü yer almaktadır. ‘Türk çocuğu çok zekisin bu belli; fakat zekanı unut, daima çalışkan ol" Bu veciz söz öğrencilerimize derin anlamı ile işlenmekte ve okul sloganımızda "Çalışkan ve İyi Olanların Mutlaka Kazanacağı" "İyiler Mutlaka Kazanır" sloganı ile verilmektedir. Okul İdaresi olarak projelerimizde emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz” dedi.
 
GMKA Sosyal Kalkınma Projesi
İstiklal İlkokulu’nun başvuru yaptığı projelere değinen Ulu; “Okulumuzun GMKA Sosyal Kalkınma Projesi var. ‘İçimizdeki Uzak Mahalle’ başlığı ile uzun çalışmalar ile yapmış olduğumuz başvurumuz 56.000 (Ellialtıbin) TL bütçelidir. Projeyi İstiklal İlkokulu olarak biz yazdık ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü proje ortaklarımız oldu. Proje ile okulumuzun bahçesinde çocuklar için oyun alanları yaparak sosyal, sportif ve kültürel kalkınmaya katkı sağlayacağız” diye konuştu.
 
Comenious Projesi
Okulun Comenious Projesi’ni de kamuoyuna açıklayan Ulu; “ ‘Mutluluğun Anahtarı Küçük Şeyler’ başlığı ile Avrupa Birliği projesi yaptık. Projeyi koordinatör okul olarak istiklal İlkokulu yazdı. Proje 4 ortaklı olarak ulusal ajanslara sunuldu. Projenin ortak ülkeleri İtalya, Macaristan, Romanya ile proje koordinatör okulu olarak Türkiye’den İstiklal İlkokulu´dur. Proje ile 4 ülke arasında kültürel bağlar kurulacak ve bu ülkeler 24 öğrenci ile ziyaret edilecektir” diye konuştu.
Paylaş