havadurum

İSTEK Okulları'ndan Candan Erçetin'li 23 Nisan projesi

475
Lüleburgaz Belediyesi`nin katkılarıyla gerçekleştirilen "Sevgiyle Buluşan Sesler" projesinde Çanakkale`den Trabzon`a, Denizli`den Artvin`e kadar Türkiye`nin dört bir yanındaki 9 koro çevrim içi olarak bir araya geldi. Seslendirilen eserlerde çocuklar Candan Erçetin`le birlikte şarkı söylerken ortaya bayram coşkusunu yansıtan renkli görüntüler çıktı. İSTEK 1915 Çanakkale Okulları, zorlu geçen pandemi sürecinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu çocuklarına her platformda var olarak ve Türkiye çapında projelere imza atarak yaşatmaya devam ediyor. Candan Erçetin`in var olduğu bu projede şehrimizi gururla temsil ettiklerini belirten okul yönetimi, ``yarının büyükleri olacak çocuklarımızın yarınlarına güzel anılar biriktiriyoruz`` diyor. Türkiye`nin önemli sanatçılarından Candan Erçetin`in yer aldığı "Sevgiyle Buluşan Sesler" çalışması 22 Nisan günü Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kurularak ulusal egemenliğin tesis edildiği tarihe ithafen saat 19.20`de projenin destekçisi Lüleburgaz Belediyesi tarafından ve hemen ardından İSTEK 1915 Çanakkale Okulları tarafından sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Proje kapsamında Candan Erçetin, İSTEK 1915 Çanakkale Okulları Korosu ile Türkiye`nin dört bir yanındaki çocuklarla birlikte "Bir Dünya Bırakın" eserini seslendirdi. 
 
İSTEK 1915 Çanakkale Okulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ünlü sanatçı Candan Erçetin`le birlikte önemli bir projeye imza attı. Sevilen sanatçı Candan Erçetin, Türkiye`nin farklı bölgelerindeki çocuk korolarıyla birlikte sözlerinin Adnan Çakmakçıoğlu, bestesinin Salih Aydoğan`a ait olduğu "Bir Dünya Bırakın" şarkısı için klip çekti. Klip 22 Nisan saat 19.20`de projenin destekçişi Lüleburgaz Belediyesi tarafından ve hemen ardından İSTEK 1915 Çanakkale Okulları tarafından sosyal medya hesaplarından yayınlandı. İSTEK 1915 Çanakkale Okullarının yaptığı çekimler tam bir ay sürdü. Şehrimizin çeşitli tarihi yerlerinde çekimlerini tamamlayan öğrenciler diğer şehirlerde bulunan korolarla koordineli ve yoğun bir şekilde çalıştı. 
 
Sevgiyle Buluşan Sesler projesinde yer alan korolar ise şöyle; İSTEK 1915 Çanakkale Okulları Korosu, Lüleburgaz Belediyesi Çok Sesli Çocuk ve Sevgi Korosu, Artvin Çocuk Korosu, Ayvalık Zeytin Çekirdekleri Korosu, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Korosu, Denizli Pamukkale Eğitim Vakfı Özel Pev Okulları Çocuk Korosu, İzmir Kemalpaşa 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ortaokulu Korosu, İzmir Ödemiş Belediye Çocuk Korosu, Trabzon Beşirli İMKB Ortaokulu Korusu.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş