Issız kent; Çanakkale

2365

 Corona virüsü için “birlikte yaşamaya alışamadığımız hayatımızın bir parçası oldu”  desek abartmış olmayız herhalde. Televizyonlar, gazeteler, internet, komşular, sokakta, alışverişte… Kısacası hayatın her alanında, her yerde tek gündem maddesi var; Corona. Hükümet ise mecbur olmadıkça dışarıya çıkılmaması gerektiğini sık sık  tekrarlarken, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkışları yasaklandı. Eğlence mekanları ve insanların toplu olarak, bir arada zaman geçirdiği alanların faaliyetleri geçici süreyle durdurulurken, bu mekanların bulunduğu alanlar ıssızlaştı… 

 
Banka kuyrukları tehlike arz ediyor 
Birçok mekan ve alan kapalıyken bankalar yarım gün üzerinden hizmet veriyor. Sağlık tedbirleri kapsamında bankaların birkaç kişinin dışında müşterisini içeriye alamaması dışarıda uzun kuyruklara neden oluyor. Dün Çarşı Caddesinde oluşan görüntü tedirgin ederken, çarşı caddesinde çok az iş yerinin açılmış olması ise dikkat çekti. 
 
Mekanlar kapalı polis görevde
Kapalı mekanlar kenti ıssızlaştırırken, kent içi güvenliği ve tedbirleri emniyet ekipleri sağlıyor. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlara kimlik kontrolü yapan ve evden çıkmamalarını söyleyen polis ekipleri, ihtiyaç halinde ekip çağırarak yurttaşların evlerine gitmesine yardımcı oluyor. 
 
Sağlıkçılara teşekkür, her akşam 21’de!
Her akşam saat 21’de balkonlardan ve pencerelerden sağlık personeline teşekkür ve moral alkışı yapılıyor. Tüm Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da destek verdiği alkış eylemi her geçen gün büyürken, corona ile mücadele konusunda kendi sağlıklarını hiçe sayarak emek harcayan sağlık personeline moral oluyor.
(Zeynep Kocaman)
Paylaş