havadurum

İŞKUR kursiyerleri teşviklerle destekliyor

Çanakkale’de kendi işini kurmak isteyenlere yönelik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" 2. GRUP kurs açılış töreni Çanakkale Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası(SMMM) toplantı salonunda yapıldı.

723
Törene Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel ve çok sayıda kursiyer katıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı İzzet Ercan; “Aldığınız girişimcilik eğitim ile birer başarılı girişimci olmanızı temenni ediyorum. Özellikle bu grupta bayan kursiyerlerin sayısının fazla olması beni ayrıca ümitlendirmektedir. Çanakkale’de sizlere bu imkânı sağlayan İŞKUR ve KOSGEB’e ayrıca teşekkür ederim. Bu konuda karşınıza çıkabilecek sorunlarınız için kapımız daima sizlere açıktır” dedi.
 
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan ise; “Bu merkezde yaptığımız ikinci program olacaktır. Biz İŞKUR olarak gelen her vatandaşımızı istihdam etmek veya mesleki eğitim anlamından nitelik kazandırmak istiyoruz. Sizler de Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayıp kendi işini kuran, KOSGEB`e yeni girişimcilik desteği kapsamında iş planını sunan ve planı kabul edilen girişimciler olacaksınız. Ayrıca biz İŞKUR olarak işinizi kurduktan sonra da teşviklerimiz ile sizleri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Kursiyerlere bir takım açıklamalarda bulunan KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel de şu şekilde konuştu: “Destek oranının yüzde 60, kadın ve engelli girişimciler için ise yüzde 70 olduğunu, iş yerine sabit yatırım kapsamında makine teçhizat almak isteyen girişimcilere 30 bin tl hibe 0 faizle 70 bin liraya kadar geri ödemeli destek verilebileceğini anlattı. Bu kapsamda işletme kuruluş giderleri için 3 bin lira, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı giderleri için 15 bin lira, elektrik, su, kira, internet, telefon, işçi ve işletme giderleri için 12 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verilecek.”
Paylaş