İŞKUR faaliyetlerine devam ediyor

960
İŞKUR, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz`u ziyaret etti. İŞKUR Biga Hizmet Merkezi, istihdam arttırılması için stant açarken Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu`nun 2022 yılı 3. olağan toplantısı gerçekleştirildi.
İŞKUR, iş başında
İŞKUR Biga Hizmet Merkezi, faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. İŞKUR, Biga`da istihdamı arttıran ve sezon itibari ile iş gücüne ihtiyacı olan firmaların iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Çarşamba günü kurulan pazar yerine stant açtı. Firmaların işçi ihtiyacını belirten broşürler, pazara gelen vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca Pazar yerinin içindeki anons siteminden anons yapıldı. Çalışmak isteyen vatandaşlar istihdam edilecek.
İŞKUR`a ziyaret 
Çanakkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hakkı Alacaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz`u makamında ziyaret ederek Yavuz`a çiçek takdim ettiler. Yavuz, iş gücü piyasasının en güçlü aktörlerinden olan muhasebecilerle Kurum olarak işbirliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
İŞKUR faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapıldı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu`nun 2022 yılı 3. olağan toplantısı; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünün koordinasyonunda, kamu kurumlarının müdürleri, dernek ve federasyon başkanlarının iştirakleri ile ÇTSO ev sahipliğinde düzenlendi. Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz tarafından Aktif İşgücü Programlarında güncel gelişmeler ile ilgili kurulun bilgilendirilmesinin ardından söz alan İş ve Meslek Danışmanı Sibel Şengün 2022 yılında gerçekleştirilen İŞKUR faaliyetleri konusunda kurulu bilgilendirdi. Tarım faaliyetlerinde çocuk işçiliği ve genç istihdamı, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona gönderilecek engelli projelerinin Kurul onayına sunulması ile 2022 Nisan-Mayıs-Haziran Denetim Raporlarına ilişkin hususların da gündeme alındığı toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini belirtmesiyle sona erdi.
(Atilla Akın)
Paylaş