havadurum

İskenderun Limanı Depremden Sonra Yeniden Canlanıyor

İskenderun Limanı, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremin ardından hızla toparlanarak bölge sanayisine hizmet vermeye devam ediyor. Depremde ağır hasar gören limanın bir rıhtımı daha gemi trafiğine açıldı.

775

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı’nın son hasar alan rıhtımının da aralık ayında tamiratının tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. İskenderun Limanı 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük hasar görmüştü. Uraloğlu, depremden 48 saat sonra kıyı tesislerinde operasyonlara planlama dahilinde başlandığını, 8 Nisan 2023’te ticari amaçlı ilk konteyner gemisinin depremden sadece iki ay sonra elleçleme için limana yanaştığını belirtti. Uraloğlu, “İskenderun Limanı, hızla rehabilitasyon çalışmalarıyla eski gücüne kavuştu. Ekim ayında 300 metre üstü konteynerlerin yanaşabileceği rıhtımlarda ve elleçleme ekipmanlarında tamiratlar tamamlanarak 335 metre boyundaki bir konteyner gemisi İskenderun Limanı’nda başarılı bir şekilde emniyetle elleçlenmiştir.” dedi.

Elleçleme ve Kapasite Artışı Sağlandı

Uraloğlu, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından bugüne kadar elleçlenen yük miktarının 2,6 milyon ton, konteyner miktarının ise 250 bin TEU’ya ulaştığını, İskenderun Körfezi’nde elleçlenen toplam yük miktarının ise 52 milyon tona ulaştığını söyledi. Uraloğlu, “Bu değerler geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında depreme rağmen yalnızca yüzde 7 azalma (2022’de aynı dönemde 49.22 milyon ton) göstermekte olup, yıl sonuna kadar geçen yılın değerlerine yaklaşılması öngörülmektedir. Limanımız depremde ağır hasar görmesi ve rutin faaliyetlerine yılın ortasında başlamasına rağmen, çok hızlı ve kısa sürede toparlanmış, özellikle konteyner elleçleme faaliyeti ile bölge sanayimize hizmet vermeye başlamıştır.” diye konuştu.(Haber Merkezi)

Paylaş