Işıldak’tan hayırseverlere uyarı

Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak, mahalle adına kişi ve derneklerin yardım topladığını belirterek Çanakkalelilere uyarılarda bulundu. Işıldak; “Yapacağınız yardım zekat ve fitrelerin ihtiyacı olanlara ulaşmasını istiyorsanız yardım mercisi sadece muhtarlıktır. Mahalleden yardım toplamak isteyen arkadaş ve derneklere önem verilmemelidir” dedi.

500
Ramazan ayı ile birlikte Fevzipaşa Mahallesi adına yardım toplayan kişi ve derneklerin mahalleye zara verdiğini bildiren Fevzipaşa Mahallesi muhtarı Ramazan Işıldak; “Mahallede on yıldır muhtarlık yapmaktayım. Benim ve benden önceki dönemlerde ramazan aylarında yapılan yardımlar resmi kurum olarak mahalle muhtarlığına liste ile veriliyordu. Bu yıl gördüğümüz kadarıyla bazı arkadaşlarımız mahalleden isim toplayarak mahalle adına şu veya bu kurum diyerek kendi çıkarları doğrultusuna hareket ediyorlar. Dini duygularımız bu aylarda had safhaya çıkıyor. İnsan hayır yapınca hayrının sahibine ulaşmasını ister. Eğer Fevzipaşa mahallesinde bir yardımda bulunmak istiyorsanız bu konuda sadece muhtarlık yetkilidir. Muhtarla irtibata geçerek yardım yapmalılar” dedi.
 
Işıldak şunları söyledi; “Biz de oluşan listelere göre hareket ediyoruz. Yaptıkları yardımlarda ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor. Mahalleden 250 haneye yakın dosya ile sosyal yardımlaşamadan yardım alan vatandaşlarımız var. Bu arkadaşlara Çarşamba, Perşembe günü yardımlar dağıtılacak. Belediye başkanımız 2000 kişiye iftar verecek. Çanakkale belediyesi tarafından erzak yardımları yapılmaktadır. Valilikten de yardım yapılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Yapacağınız yardım zekat ve fitrelerin ihtiyacı olanlara ulaşmasını istiyorsanız yardım mercisi sadece muhtarlıktır. Mahalleden yardım toplamak isteyen arkadaş ve derneklere önem verilmemelidir.”
 
Işıldak ayrıca; “Valilik özel kalemi bize telefonla arayarak sayın valimiz son kalan mağdur 400 aileye yardım edecek. Bizden listeler istedi. Biz de listeleri hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.
Paylaş