"İş dünyası pandemi sürecinde dikkatli hareket etmeli"

1104

ÇTSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç açılış konuşmasında "Bütün dünyayı vuran covid-19 salgınının başladığı Mart ayından itibaren oluşan dalgalı ekonomik seyir devam ettiğini belirterek, Meslek gruplarının birçoğunun ciddi şekilde etkilendiğini belirtti. Süreçte iş dünyası çok dikkatli şekilde hareket etmesi gerektiğini belirten Kılıç; "Alınacak ciddi tedbirler bir nebze de olsa süreç ile ilgili mücadelemizde etkin rol oynayacaktır" dedi. Kısa süre de Çan karma OSB`sini kent ekonomisine kazandıracaklarını belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise; "İnşallah 18 Mart 2022 `de bitmesi öngörülen köprüden sonra gerçekten çan, yenice çok stratejik bir yer haline gelecek ve buradaki OSB gerçekten ilimiz ekonomisine ciddi bir değer katacak" dedi. 

Pandemi sürecinde iş dünyasının dikkatli hareket etmesi gerektiğini belirten Kılıç; "Bütün dünyayı vuran Covid-19 pandemi salgınının başladığı Mart ayından itibaren oluşan dalgalı ekonomik seyir devam etmektedir. Meslek gruplarımızın birçoğu ciddi şekilde etkilenmiştir. Bu süreçte iş dünyası çok dikkatli şekilde hareket etmelidir, alınacak ciddi tedbirler bir nebze de olsa süreç ile mücadelemizde etkin rol oynayacaktır diye düşünüyorum. Birçok Avrupa ülkesi (Almanya, Fransa, İngiltere vb. gibi) kısıtlamalara tekrar başlamıştır ve birçok ülkede de kısıtlamaların geleceği öngörülmektedir. Bizde de ufak tefek kısıtlamalar başlamıştır. 65 yaş ve üzeri büyüklerimizde İstanbul ve Ankara da saat kısıtlamaları başladı yine birçok iş kolunda saat kısıtlaması (restoran, kafe, halı saha vb. gibi) başladı. Zorlu kış süreci bizi beklemekte. Bu süreçte Devletimiz olarak birçok ekonomik tedbir alınmalıdır diye düşünüyorum. Örneğin vergi ve KDV indirimleri, SGK indirimleri, işe giriş çıkışların iyileştirilmesi, teşviklerin çoğaltılması gibi uygulamalarla iş dünyasını da rahatlatmak gerekir. Aksi takdirde bir çok iş kolu ciddi sıkıntıya düşecektir. Pandemi sürecinde bütün dünyada etkisini gösteren COVİD-19 aşı çalışmalarında önemli gelişmeler olduğunu duyuyoruz. İnşallah en kısa sürede tedavi ve uygulamalar başlar ve bu illet hastalıktan kurtuluruz. Bu süreçte hepimiz sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalıyız. Unutmayalım her şeyin başı sağlıktır. Bütün dualarımızla tüm dostlarımızın ailelerimizin ülkemizde ve dünyada yaşayan kimsenin sağlıklarına bir şey olmamasını temenni ediyorum. 2020 yılı son çeyreğinde, Kasım ayındayız. COVİD-19`un ne zaman biteceği belirsizliğini korurken tüm insanlar için ekonomi ana konu haline gelmiştir. Altın ve döviz kurlarındaki artışlar, borsada oluşan hareketlilik bunun göstergeleri arasındadır. Döviz kurlarındaki artış ve beraberindeki altının yükselmesi sonucu yatırımcılar döviz ve kıymetli materyallere yönlendirmekte ve yatırımlarını bu yönde yapmaktadır. Ekonomik göstergelerde Euro, dolar ve altın fiyatlarının artması, petrol fiyatlarının artması ile maliyetler ciddi oranda artı yönde ilerliyor alım güçleri de azalıyor bu sebeple üretim yapmak da gittikçe zorlaşıyor. Üretimin olmadığı bir ülkede gelişme ve ekonomi iyi olmaz. Devletimizin gerekli tedbirleri alacağını düşünürken biran evvel eski normale döneceğimizi umuyorum" dedi. 
 
Yönetim Kurulu Başkanı Semizoğlu ise konuşmasında; "Ezine Gıda İhtisas OSB ile birlikte Meclisimizde 2014 yılında bir karar almıştık. Çan Karma OSB`nin kurulması. Bununla ilgili geçen ay iki defa Çan Belediye Başkanımız ile bir araya gelerek ilerleme toplantılarımıza devam ettik. İnşallah kısa sürede de Çan Karma OSB`ni İlimizin ekonomisine kazandıracağız. 18 Mart 2022 `de bitmesi öngörülen köprüden sonra Çan ve Yenice ilçelerimiz çok stratejik bir yer haline gelecek ve buradaki OSB gerçekten İlimiz ekonomisine ciddi bir değer katacaktır. Yine geçtiğimiz ay içerisinde Çanakkale OSB`mizin Yönetim Kurulu değişti. Seçimde Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamızın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy Bey Çanakkale OSB`nin Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Kendilerini huzurlarınızda hem tebrik ediyor hem de başarılar diliyorum. Bütün gücümüz desteğimiz kendisi ile. Çanakkale`de bir haneye daha aş girmesi konusunda çalışacağına inanıyoruz. Bizim de onun da amacı bu zaten" dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş