havadurum

İnci Taneleri Ayça Kimdir? Ülkü Hilal Çiftçi’nin Hayatı ve Başarıları

Yılmaz Erdoğan’ın yeni dizisi İnci Taneleri’nde Ayça karakterini canlandıran Ülkü Hilal Çiftçi, izleyicilerin merakını uyandırdı. Peki, Ülkü Hilal Çiftçi kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? İşte Ülkü Hilal Çiftçi’nin hayatı ve başarıları hakkında bilmeniz gerekenler…

12316

İnci Taneleri dizisinde depresif bir genç kız olan Ayça’nın gerçek hayatı çok renkli. 15 yaşındaki Ülkü Hilal Çiftçi, pek çok başarılı projede yer aldı ve birçok ödül kazandı. İşte Ülkü Hilal Çiftçi’nin hayat hikayesi…

Ülkü Hilal Çiftçi Kimdir?

Ülkü Hilal Çiftçi, 11 Ocak 2009’da Zonguldak’ın Devrek ilçesinde doğdu. Henüz 15 yaşında olan genç oyuncu, dizi, reklam ve sinema sektöründe pek çok projede yer aldı. Ülkü Hilal Çiftçi, oyunculuk kariyerine 2012 yılında Arka Sokaklar dizisinde küçük bir rolle başladı. Daha sonra Karadayı, Kocan Kadar Konuş, Göç Zamanı, Sen Benimsin, Arkadaşlar İyidir, Bir Litre Gözyaşı, Adı: Zehra, Verda, Lacivert Gece ve Tozkoparan İskender gibi dizilerde rol aldı. Ülkü Hilal Çiftçi, ayrıca Siccin 3: Cürmü Aşk, Michael, Gooes ve Alice Müzikali gibi sinema ve tiyatro projelerinde de yer aldı.

Ülkü Hilal Çiftçi’nin Başarıları

Ülkü Hilal Çiftçi, oyunculuk yeteneği ve başarılı performansıyla pek çok ödül ve takdir kazandı. Ülkü Hilal Çiftçi, 2016 yılında Siccin 3: Cürmü Aşk filmindeki rolüyle 53. Antalya Film Festivali’nde En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü’nü aldı. Aynı yıl, Arkadaşlar İyidir dizisindeki rolüyle 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi. Ülkü Hilal Çiftçi, 2020 yılında Dönence dizisinde otizmli genç kız Gülce rolüyle büyük beğeni topladı. Ülkü Hilal Çiftçi, bu rolüyle 47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Çocuk Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Ülkü Hilal Çiftçi’nin Yeni Projesi: İnci Taneleri

Ülkü Hilal Çiftçi, 2021 yılında Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve büyük ilgi gören İnci Taneleri dizisinde Ayça karakterini canlandırıyor. Dizide, annesi Piraye’nin ısrarıyla Azem’den ders alacak olan Ayça, oldukça depresif bir genç kızı canlandırıyor. Ülkü Hilal Çiftçi, bu rolüyle de izleyicilerin takdirini kazanıyor.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş