IMEI kaydının nasıl yapılacağı gündeme yerleşti

Yurt dışından gelen telefonları Türkiye'de kullanmak için uygulanan e-Devlet İMEI uzatma ya da diğer adıyla kullanım süresi uzatma detayları merak ediliyor. Yurtdışından getirilen telefonların IMEİ kayıt ücretinin artmasıyla beraber, vatandaşlar IMEİ kaydını nasıl yapacağını merak etmeye başladı.

492
Türkiye'de telefondan alınan vergi ücreti nedeniyle vatandaşlar yurtdışından telefon getirerek IMEİ kaydını gerçekleştiriyordu. IMEİ kaydına gelen yüzde 230 zam ile, bu da hayal haline geldi. Yurtdışından getirilen telefonun kaydının nasıl yapılacağı bu haberle birlikte dikkat çekmeye başladı. Yurtdışından getirilen telefonun IMEİ kaydı ilk olarak; getirilen telefonun kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapılması gerekiyor. Yurtdışından gelen telefonu kaydettirmenin ilk adımı ise pasaport kaydı yaptırmak. Yurt dışından getirilen bir telefonu kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. E-Devlet'ten telefonu kaydettirmek isteyen kullanıcıların ise şu yolları uygulaması gerekiyor.

BTK IMEI kayıt hakkı sorgulama sitesine girerek, yurtdışı telefon kayıt hakkınız olup olmadığını öğrenin. Daha sonra, Bankalar, vergi daireleri veya sisteme entegre ödeme kuruluşlarına harç ücretini yatırın. E-Devlet üzerinden "BTK IMEI kayıt" sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin. IMEI sorgulama sayfasında "Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz" yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiş oluyor.
(Esra Güller)
Paylaş