havadurum

İlk uzay yolculuğu heyecanı Çanakkale’yi de sardı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu için nefesler tutuldu. Çanakkale’de de öğrenciler fırlatma anını heyecanla izledi.

978

Türkiye tarihi bir ana tanıklık etti. Milli Uzay Programı’nın ilk ayağı olan ‘ilk insanlı uzay misyonu’ çerçevesinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen aralarında ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibi gece saat 00.49’da uzay yolculuğuna başladı. Gezeravcı, 36 saatlik yolculuğun ardından uzay istasyonuna ulaşacak. Uzayda 14 gün kalacak olan Gezeravcı, 13 uzay deneyine imza atacak.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun fırlatılma anı, Çanakkale’de de öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğrencisi Kubat Kaya, “Türkiye’nin uzay sahnesinde olması çok iyi ve önemli. Uzay çalışmaları yerden devam ediyordu. Bizim de gözlemevinde çalışmalarımız oluyor. Böyle bir olay Türkiye tarihi açısından gurur verici. Uzayda yapılacak olan deneyler bizim de çok işimize yarayacak. Canlı olarak da bu tarihi ana tanıklık ediyoruz” dedi.

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Öğrencisi Semanur Sarıdağ da Türkiye Cumhuriyetinin ilk Astronotu Pilot Alper Gezeravcı’yı bugün izlemeye geldiklerini söyledi. “Çok gurur verici bir olay. Ve bütün gelecek nesillerimize bir öncü olacak. Yaptığı uçuşları, deneyleri izleyeceğiz. Bu deneyler sonucunda güzel işler başarırız. Hem Türkiye’nin önü açılır. Umarım Türkiye için güzel bir gelecek olur. Alper beyle gurur duyuyoruz. Türkiye adını duyurmaya başladı. İnşallah devamı da gelecek” diye konuştu.

Mühendislik Fakültesi öğrencisi Evrim Uludağ ise “Türkiye için çok önemli bir kilometre taşı. Bu tarihi ana tanıklık etmemiz bizim için çok mutluluk verici. Bilimle uzayla iç içe olmak hem biz gençlere hem de milletimizi daha ileriye götürecek” şeklinde konuştu.

(İHA)
Paylaş