İlçe çalıştayları tamamlandı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın, 2014-2023 yeni Bölge Planı hazırlanması için Balıkesir ve Çanakkale’de yürüttüğü ilçe bazlı çalıştaylar geçen hafta tamamlandı.

703
 
İlçe çalıştaylarının sonuncusu Erdek ve Marmara’da yapılan çalıştaylarla tamamlandı. Ajansın, Kaymakamlıklarla koordineli bir şekilde düzenlediği, ilçe çalıştaylarında ilçedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, oda, borsa, siyasi parti temsilcileri, kooperatifler, köy muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve fikir önderleriyle birlikte ilçe ve ilçelerdeki sektörlerin mevcut durumları ve gelecek vizyonları masaya yatırıldı. Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Ajans çalışmalarını başlıklar halinde özetleyerek; “Bugün yapılan toplantı Bölge Planı kapsamında gerçekleştiriyoruz. Katılımcılık ve istişare olmadan uygulanacak bölge planlarının verimli olmayacağı düşüncesindeyiz. Nitekim bugüne kadar Devlet Planlama Teşkilatı ülkemizde birçok bölge planı hazırlamıştır. Bunun en bilineni ise GAP’tır. Anacak bunun yanında birçok da bölge planı yapılmış, fakat uygulanamamıştır. Bunun nedeni ise katılımcılığın ve yerel desteğin yeterli olmamasıdır” dedi. Erdek İlçe Çalıştayının ardından Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, 2010 yılı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Zeytinli Ada Arkeopark Projesini yerinde inceledi. Genel Sekreter Mustafa Gündoğan ve Ajans uzmanları, Doç. Dr. Nurettin Öztürk ile birlikte Zeytinli Adayı gezerek proje hakkında bilgi aldı.
 
 
“Güney Marmara’nın potansiyelinin farkındayız”
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, konuşmasını “Güney Marmara Kalkınma Ajansı olarak Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsıyoruz. Ajans olarak vizyonumuz var ve bu vizyonu önümüzdeki 10 yılı kapsayacak şeklide yansıtmaya çalışıyoruz. Ülkemiz 2023 vizyonunu ortaya koydu. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Bu hedefleri tutturabilmemiz için bölgemizin güçlü destek vermesi gerekir. Bunun olacağına inanıyoruz çünkü bölgemizi tanıyoruz, bu potansiyelin farkındayız. Bu potansiyeli daha etkin nasıl harekete geçirebiliriz birlikte değerlendirebiliriz. Buradaki bulunmamızın sebebi, Marmara’nın potansiyelinin nasıl harekete geçireceğiz. 2023 vizyonuyla sizlerden gelecek önerileri burada değerlendirmek istiyoruz” diyerek tamamladı. Genel Sekreter Mustafa Gündoğan’ın konuşmasından sonra Ajans’ın strateji çalışmalarına geçildi. Burada katılımcılardan Marmara için problem gördükleri konuları iletmeleri ve çözüm önerileri sıralamaları istendi. Üretilen çözümler ise ortak bir belgede kayıt altına alınarak gelebilecek diğer sorun ve çözüm önerileriyle birlikte değerlendirilerek Marmara’nın kalkınma stratejisi ilçeden verebileceği potansiyel destek tespit edilecek.
Paylaş