havadurum

İl Futbol Temsilcisi Hayrettin Acar: “Konunun bizimle ilgisi yok”

Kazada hakkın rahmetine kavuşan Keşan Belediyesporlu futbolcular için Çanakkale’de maçtan önce yapılan saygı duruşu ortalığı karıştırdı...

712
Acar, Olay Spor’a yaptığı açıklamada “Dardanelspor U-18 takımının Antrenörü Resul Kuzu maalesef prosedürü hatalı uyguladı. Yanlış beyanlarla gündemi meşgul etti” dedi...
 
BAL liginde mücadele veren Keşan Belediyespor takımının Antalya-Korkuteli yakınlarında geçirdiği trafik kazasında Can Çetinkaya ve Güner Yıldız isimli iki futbolcusunu kaybetmesinin ardından, tüm kentlerde olduğu gibi Çanakkale’de de yapılan saygı duruşu kargaşaya neden oldu. Futbolun unsurları arasında rahatsızlık yarattı.
 
Geçen hafta sonu Çanakkale Dardanelspor – Bursaspor U-18 takımları arasında 18 Mart Stadı Sentetik Sahasında oynanan maçtan önce hakem Emre Yılmaz’a, Antrenör Resul Kuzu’nun “Saygı duruşu yapmak istiyoruz” ricasının kabul edilmemesi üzerine Kuzu “Biz Futbol İl Temsilcisi, İl Futbol Hakem Kurulu ve ASKF yetkilileri ile görüştük. Futbol Federasyonu’na bilgi verilmeden de saygı duruşunun yapılabileceğini söylediler. Müsabaka başlamadan önce hakemden izin istedik. Kurallar gereği, bunun mümkün olamayacağı yanıtını alınca, biz de saygı duruşunu böyle gerçekleştirdik” diye yanıt vermişti.
 
Bu öngörünün ardından Gazetemiz Olay’ın Spor Servisini telefonla arayan Çanakkale İl Futbol Temsilcisi Hayrettin Acar, ‘Bize bu konuda danışan olmadı’ diyerek, şöyle konuştu. “Prosedür belli. Hangi maç olursa olsun, müsabakanın başlama saatinden 2 saat öncesine kadar karşılaşma ile ilgili tüm tasarruflar, maçı yönetecek hakeme aittir. Bu durumda, hiçbir kurum ve kuruluşun takdiri yoktur. Eğer, maçın hakemi Emre Yılmaz isteseydi, İl Futbol Hakem Kurulu marifetiyle Merkez Hakem Kuruluna ulaşır, Federasyon’dan izin alır ve saygı duruşunu yasal şekilde uygulardı. Buna gerek duymadığına göre, yapılacak herhangi bir şey de yoktur. Antrenör Resul Kuzu’nun bu prosedürü bilmesi gerekirdi.  Mevcut talimatlara aykırı bir uygulama yapılmıştır. Kaldı ki, bu müsabaka yerel değil, ulusal çapta yapılan bir karşılaşmaydı.” 
 
Olay Spor
Paylaş