Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Çanakkale İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen III. Deprem Çalıştayı ve Paneli, "6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerine Genel Bakış ve Deprem Sonrası Faaliyetler" temasıyla gerçekleştirildi.
Etkinlik, Hamidiye Tabyaları Fuaye Alanı'nda bulunan Hangar binasında gerçekleşti. Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen gibi önemli isimlerin de katıldığı çalıştaya, akademisyenler, kamu temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve davetliler de ilgi gösterdi.
Çalıştayın başlangıcında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından, çeşitli konuşmacılar tarafından Kahramanmaraş Depremleri ve sonrasında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.
ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süha Özden, "Kahramanmaraş Depremleri Saha Gözlemleri" konusunda saha deneyimlerini paylaştı. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ise "Çanakkale'den Hatay'a Uzanan Eller" başlıklı konuşmasında, deprem sonrası yardım faaliyetlerine odaklandı.
Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli, inşaat mühendisleri Gürdal Kokucu ve Yusuf Ercan Kaya, "Deprem Bölgesi Hasar Tespit Çalışmaları" üzerine bilgi verirken, AFAD Arama Kurtarma Teknisyeni Sedat Kanmaz da "Kahramanmaraş Deprem Bölgesi Arama Kurtarma Çalışmaları" hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Son olarak, Türkiye'de AFAD ve yürüttüğü faaliyetler konusunda bilgi veren Çanakkale AFAD Eski İl Müdürü İbrahim Tarı'nın sunumuyla çalıştay sona erdi.
(ESRA GÜLLER)