İÇDAŞ'ın yelkencileri harika

540

 Türkiye`nin en iyi genç sporcularının davet edildiği TYF Spor Toto Yıldızlar Kupası Yelken Yarışları ve Milli Takım seçmeleri Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde İzmir/Çeşme`de gerçekleştirildi. 2018 yılı TYF Atatürk Kupası ve 2019 TYF Kış Kupası yarışlarının sonuçlarına göre ülkenin en iyi yelken ve sörf sporcularının katılabildiği TYF Spor Toto Yıldızlar Kupası Yelken Yarışlarının ilk aşamasında Optimist ve Laser sınıflarında, ikinci haftasında ise 420 ve Rüzgar Sörfü sınıflarında sporcular milli forma için kıyasıya yarıştı. TYF Spor Toto Yıldızlar Kupası Yelken Yarışlarının ilk haftası  Optimist sınıfından 17 kulüp 37 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.  İÇDAŞ Spor Kulübü’nden;

Uğur ŞİRİN Optimist Junior sınıfında küçük erkeklerde Türkiye 10. Olarak 10-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Federasyonca gerçekleştirilmesi planlanan TYF Optimist Junior Kampına davet edildi..
 TYF Spor Toto Yıldızlar Kupası Yelken Yarışlarının ikinci haftasında ise 420 sınıfında 9 kulüpten 15 ekip, Techno 293 sınıfında 6 kulüpten 32 sporcu ve RS:X sınıfından 4 kulüpten 10 sporcu Milli Takım forması giyme onuruna erişebilmek için sert rüzgara meydan okudu. En iyilerin birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda İÇDAŞ Spor Kulübü`nden 6 sporcu büyük başarılar sergileyerek Techno 293 Avrupa Şampiyonası, Techno 293 Dünya Şampiyonası, 420 Avrupa Gençler Şampiyonası ve 420 Dünya Şampiyonası Milli Takım Kadrolarına seçildiler.
 
Yarışlar İÇDAŞ kulübü sporcuları;
Nehir Helvacıoğlu Techno 293 U17 Kızlar Klasmanında Türkiye 1.`si 
S. Tuğçe Akyıldız Techno 293 U15 Kızlar Klasmanında Türkiye 1.`si 
Merve Vatan Techno 293 U17 Kızlar klasmanında Türkiye 2.`si 
Miray Şakı Techno 293 U17 Genel Klasmanda Türkiye 3.`sü 
V. Zülal Türkoğlu 420 Kızlar ve U19 Kızlar Klasmanlarında Türkiye 2.`liği
Doğa Deniz Çıkman 420 Kızlar ve U19 Kızlar Klasmanlarında Türkiye 2.`si
Ödül töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak “İstedik ki Milli Takımlarımızı seçerken, daha adil sonuçlara ulaşmak için daha fazla yarış gerçekleştirebilelim. Yıldızlar Kupası’nda en iyiler birbirleriyle yarışsınlar ve Milli Takımımız da bizleri temsil edecek sporcular bu yarışlar sonucunda ortaya çıksın. Yarışlar sonunda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılacak Milli Takımlarımız seçildi. Milli Takım’da yer alan sporcularımızın Ay Yıldızımızı Dünya’da başarılı bir şekilde temsil edeceklerine ve madalyalarla ülkemize döneceklerine inanıyoruz” dedi.
(Oya Koyuncu)
Paylaş