havadurum

Huzurevine anlamlı ziyaret

Ahilik Haftası etkinlikleri dün Esenler Mahallesi’ndeki Daniş Acar Huzurevi’ne yapılan ziyaret ve huzurevi sakinlerine kuaförlük hizmeti verilmesi ile devam etti.

412
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği 17. Ahilik Haftası çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.
 
Dün gün boyu Küçük Sanayi Sitesi’ndeki Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi’nde sağlık taraması gerçekleştirilirken, tarihi yerler ve askeri müze de gezdirildi. Günün en anlamlı etkinliği ise, Daniş Acar Huzurevi sakinlerine kuaförlük hizmeti verilmesiydi. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ülkü Altuğ, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Sema Sandal ve diğer esnaf odalarının başkanlarının katıldığı huzurevi ziyaretinde, huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenildi, sohbet edildi. Huzurevinin yaşlı sakinlerinin bu ziyaretten fazlasıyla memnun olduğu ve özellikle kuaförlük hizmetinden yararlanmak istedikleri gözlemlendi. Ziyaret, huzurevindekiler ile toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
 
 
Huzurevi sakinlerine saç bakımı
Bu yıl 17.si düzenlenen “Ahilik Haftası” kutlamaları kapsamında yapılan etkinlikte, Ahilik prensibi olan yaşa ve yaşat ilkesi doğrultusunda esnaf odası yöneticileri, ÇAKADER Daniş Acar Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaşlıların elini tek tek öpen ve onlarla sohbet edip hatırlarını soran esnaf odası yöneticileri, daha sonra profesyonel kuaförler tarafından huzurevi sakinlerinin saç ve sakal bakımlarını gerçekleştirdi. Kuaförler yaşlıların bakımlarını büyük bir titizlikle yaparken, Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Hüseyin Örücü de etkinlikte yer alarak huzurevi sakinlerinin saç ve sakal bakımlarını yaptı.
 
Yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirten yaşlılar, ülkeyi ayakta esnafın tuttuğunu, onların varlığını sürdürmeleri için dua ettiklerini söylediler.
 
Etkinlik ile ilgili bilgiler veren Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Hüseyin Örücü; “Her yıl kutlamış Ahilik Haftası’nın bu yıl 17.’sini gerçekleştiriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda huzurevine gelerek huzurevi sakinlerine berber ve kuaförlük hizmeti veriyoruz. İyi ve kaliteli hizmet vermek için ustalarımızı getirdik. Yönetim olarak huzurevi sakinlerine hizmet vermekten son derece memnunuz” dedi.
Paylaş