havadurum

Hükümetin ilk zam teklifi sonrası KESK iş bırakma kararı aldı

Hükümetin ilk zam teklifi sonrası KESK 16 Ağustos tarihinde iş bırakma kararı aldıklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, “16 Ağustos 2023 Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı buradan ilan ediyoruz” denildi.

795

Hükümetin ilk zam teklifi sonrasında kamu emekçileri sendikaları, verilen teklife tepki gösterdi. Bir tepki de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan geldi. KESK, geçtiğimiz günlerde “Hem İktidarı Hem Yandaş Konfederasyonları Uyarıyoruz! Hayat TÜİK Rakamlarına Göre Akmıyor, Ekmeğimizle Oynamayın" başlığı ile basın açıklamaları yaparak 16 Ağustos Çarşamba günü 1 günlük iş bırakma eyleminin duyurusunu gerçekleştirmişti.

“En düşük maaşın 2024 yılı ocak ayı itibariyle 45 bin TL’ye çıkarılmasını istiyoruz”

Yapılan açıklamada, “2024 yılı artışı ise ilave seyyanen ödeneğin taban aylığa yansıtılması sonucunda oluşan yeni katsayı üzerinden yapılmalıdır. Bu çerçevede; mevcutta iktidarın “en düşük maaş” olarak ifade ettiği maaşın dört kişilik bir aile için yoksulluk sınırı üzerine, yani 2024 yılı ocak ayı itibariyle 45 bin TL’ye çıkarılmasını istiyoruz” denildi.

16 Ağustos’ta iş bırakacaklar

Taleplerin karşılanabilir olduğu kaydedilen açıklamada, “Bu talepler karşılanamaz talepler değildir ve kaynak fazlasıyla vardır. 14 Ağustos’ta iktidar sunduğumuz tekliflere karşı kendi teklifini masaya getirecek. Taleplerimizi karşılayacak bir yaklaşım ve teklif görürsek sürecin hızlanması için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Ancak diğer TİS görüşmelerinde olduğu gibi bir kez daha TÜİK verileri esas alınarak birkaç başlıkta önümüze bir teklif gelirse KESK olarak kabul etmeyeceğimizi ve 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağımızı buradan ilan ediyoruz” diye belirtildi. (Damla Yeltekin)

Paylaş