havadurum

Hububat sektörü masaya yatırıldı

Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri “Dünyada ve Türkiye’de buğday” toplantısına katıldı.

573
Marmara Un Sanayicileri Derneği ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu tarafından organize edilen Dünyada ve Türkiye’de Buğday Genişletilmiş Sektör Kurulu Toplantısı Kolin Otel’de gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsası’nın da katkı sağladığı programa Yönetim Kurulu Başkanı S. Kaya Üzen, Meclis Başkanı Erol Özen ve Ticaret Borsası Hububat sektör kurulu üyelerinden oluşan 40 kişi katılım sağladı.
 
Programın açılış konuşmasında Marmara Un Sanayicileri Derneği Başkanı Seçkin Öztürk ülkemizde tarım alanlarının miras hukuku ile parçalandığı belirterek Almanya’da ortalama olarak tarımsal işletme başına 46 hektar, AB’de işletme başına 181 hektar Türkiye’de ise 3 milyon tarım işletmesi bulunduğunu ve ortalama işletme başına 6 hektar arazi düştüğünü söyledi.
 
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Erhan Özmen ise Türkiye’de dikkatli tedbirli iyimserlik politikasının izlenmesi gerektiğini belirtti. Toprak Mahsülleri Ofisi Genel Müdürü Mesut Köse ise Türkiye’de yeni sezonda 20 milyon tonun üzerinde üretimin beklenildiğini ifade etti.
 
Yağışların geçen yılın %25 altında olduğunu dile getiren Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği Başkanı Rıfat Hekimoğlu, geçen yıl Ekim ayına göre 5,6 milyon ton olacağı %25–30 civarında rekolte tahminlerinde azalmaların yer aldığına dikkat çekti.
 
Toplantı sonrasında 81 ilden gelen hububat sektörünün önemli temsilcileri daha sonra Eceabat’a geçerek Çanakkale Ticaret Borsası ve Biga Ticaret Borsası ev sahipliğinde öğle yemeği yediler. Daha sonra Gelibolu Tarihi Yarımadası ziyareti yapan katılımcılar Akşam Kolin Otelde düzenlenen Gala yemeğine katıldılar.
 
Paylaş