havadurum

Hollanda'yı geçtik, Norveç'i seçtik

797
Burak Yılmaz`dan hat-trick
A Milli Takım Kaptanı Burak Yılmaz, Türkiye`nin Hollanda`yı 4-2 yendiği maçta hat-trick yaptı. Hollanda ile oynanan son 3 maçı da boş geçmeyen Kaptan Burak, bu maçlarda 5 kez gol sevinci yaşadı. Burak Yılmaz, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri`nde Hollanda ile aynı grupta yer alan Türkiye`nin, 28 Mart 2015`te deplasmanda 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada fileleri havalandırdı. Deneyimli futbolcu, 6 Eylül 2015`te Konya`da oynanan ve Türkiye`nin 3-0 kazandığı karşılaşmada da son golü atan isim olmuştu. 

Toplam gol sayısını 27 yaptı
Burak Yılmaz, Hollanda`ya attığı 3 golle, Ay-Yıldızlı forma ile çıktığı 64. maçta gol sayısını 27`ye yükseltti. Kaptan Burak, Hollanda karşısında 15. dakikada ceza sahası dışından yaptığı vuruşla, 35. dakikada penaltıdan ve 82. dakikada da frikikten fileleri havalandırdı. 

Hollanda`nın kâbusu olduk
Hollanda ile oynadığı son 3 maçı kaybetmeyen A Milli Futbol Takımı, ikinci galibiyetini elde etti. Bir karşılaşmadan da beraberlikle ayrılan Ay-Yıldızlı ekip, bu maçlarda rakibine 8 gol atarken, kalesinde ise 3 gol gördü. Türkiye, rakibine karşı oynadığı toplam 13 maçta, 4. galibiyetine ulaştı. Bu maçlarda Hollanda`nın ise 5 galibiyeti bulunuyor. 

Taylan Antalyalı ilk kez milli...
A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Taylan Antalyalı, Ay-Yıldızlı formayı ilk kez Hollanda karşısında giydi. İlk 11`de yer almayan Taylan, karşılaşmanın 64. dakikasında Ozan Tufan`ın yerine oyuna dahil oldu. 
(Haber Merkezi)


Paylaş