Her şey sevgi ile başlar

Bir Aile şirketi olan Güneşhan Mobilya 38 yıldır Çanakkale halkına hizmet veriyor. "Her şey sevgi ile başlar" sloganı ile yola çıktıklarını belirten Güneşhan Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güneşhan, “Sevgi, hizmet ve kaliteyi müşterilerimize en iyi şekilde sunuyoruz. Başarımızın en büyük kaynağı sevgi” dedi.

1123
 
“Başarıyı Sevgi ile yakaladık”
Güneşhan Mobilya’nın 1974 yılından bu yana Çanakkale halkına hizmet verdiğini belirten Güneşhan Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Güneşhan, “Çanakkale yerelinde mobilya sektöründe iyi bir konumdayız. Sevilen, beğenilen, ilgi gören bir markayız. Bunda da en büyük neden işimizi sevmemiz, işimizdeki birlik beraberlik ve müşterilerimizin sevgisi, hizmet, kalite ile Güneşhan mobilyayı sahiplenmesi sayesinde bugün bu noktalara geldik” dedi.
 
Güneşhan şunları söyledi; “Babam buraya ilk geldiğinde ticareti yapan kişilerin daha çok o dönemdeki, yabancılar tarafından yürütüldüğünü ve eksiklik olduğunu görüyor. Kendisi de halı, kilim, battaniye satarak önce seyyar satıcılık daha sonra da Çarşı caddesi ile İnönü caddesinin kesiştiği yerde dükkan açıyor. Buradan da daha sonra 2-3 şube daha açıyor. Sakızlı Çeşme sokak ve İnönü caddesinde şubelerini açarak 1983 yılından itibaren de mobilya sektörüne devam ederek buradaki ticari faaliyetimize mobilya ile devam ediyoruz.
 
 
Güneşhan Mobilya aile şirketidir. Babadan çocuklarına devam eden şirkettir. Üretimimiz 1998 yılında köprü başındaki küçük atölyede başlayıp, 2001 yılında da Çan yolu üzerinde 2000 metrekare kapalı alanı olan ileri teknoloji ile mobilya üretimine başladık. O gün bugündür Çanakkale yerelinde mobilyada iyi bir konumdayız. Sevilen, beğenilen, ilgi gören bir markayız. Bunda en büyük neden işimizi sevmemiz, işimizdeki birlik beraberlik ve müşterilerimizin sevgi hizmet kalite ile Güneşhan mobilyayı sahiplenmesi ile bugün bu noktalara geldik.”
 
“İnşaat sektöründe kalıcı olacağız”
Mobilya sektörü dışında yeni sektörlerde girdiklerini ifade den Mehmet Güneşhan; “Şu anda yeni sektör girişimlerimiz var. Bunların en başında küçük de olsa inşaat sektörünün içerisindeyiz. Bugün yine kendi yerimizde arsası bize ait olan Tahta Köprü karşısında 1+1 daireler üretmekteyiz. Bununla birlikte mobilya sektörünü destekleyecek farklı meslek gurupları ile ilgileniyoruz. Yeni girilecek işte devamlılık, kalıcılık olması önemli olan. Rüzgarla havayla şunu yaptı açtı demek yerine hızlı karar almaktansa ince eleyip sık dokuyup doğru karar vermek istiyoruz” dedi.
 
“Yaptığımız işler ilgi görüyor”
Mobilya sektöründe üretim dışında önemli firmaların bayiliklerini de yaptıklarını ifade eden Mehmet Güneşhan; “Hem bayilik yaptığımız firmaların ürünleri hem de bizim üretimlerimiz halkımız tarafından memnuniyetle kullanılıyor” dedi.
 
Güneşhan şunları söyledi; “Mobilya sektöründe ofis mobilyalarında Bürosit’in bayisiyiz. Türkiye`de ilk ofis koltuğunu üreten firma. Yine baktığımızda İdaş yatak ve oturma guruplarının bayiliğini yapıyoruz. Sektörde lider uluslararası alanda marka değeri olan firmalar. Ev mobilyalarına geldiğimizde Ankara sitelerde el emeği ile üretilmiş,  kaplama masif mobilyalarımız bulunuyor. 2012 trendi Avangarde mobilyalar bulunuyor. Modern vip salonlu koltukların NdesingN firması ile çalışıyoruz. İnegöl Mobilya piyasasında 50 yılı devirmiş sektörde önderlik yapan bir firma. Modülerde Donat, Dilay, Area gibi markalarla çalışıyoruz. Kendi üretim tesislerimizde müşterilerimizin özel ölçülerindeki her türlü dolap, banyo, mutfak gibi ürünleri bire bir iç mimarla çalışarak proje bazında yapıyoruz. Sosyal tesis, otel, yurtlar ve misafirhanelerin teşrifatında da çalışma yapıyoruz. Yaptığımız işler müşterilerimiz tarafından ilgi keyifle kullanılıyor.”
 
 
“İstihdamı arttırıyoruz”
Türkiye ve Çanakkale ekonomisi ile ilgili görüşlerini de dile getiren Mehmet Güneşhan, “Çanakkale de yavaş büyüyen ve yavaş küçülen bir ekonomi var. Türkiye`de büyüme hız artarken Çanakkale de yavaş artıyor ve bunu hissedemiyorsunuz. Kriz döneminde de yavaş küçülüyor” dedi.
 
Güneşhan şunları söyledi; “Metropolde, sanayi şehrinde insanlar işsiz kalırken Çanakkale`de bunu hissedemiyorsunuz. Bu hem geç büyümek dezavantaj ama krizde de avantaj oluyor. Çanakkale ekonomisi ile bizim büyüme hızımız paralel. Çok hızlı bir şekilde Türkiye ekonomisi büyüyor. Bir takım kendi öz sermayenizi hazırlamadan bankaların cazip kredileri ve teşvikleri ile % 100‘e yakın olan yatırımlar kriz ekonomisinde terse dönebiliyor. 20-30 yıllık birikimler gidebiliyor. Bu nedenle biz hep daha temkinli olmuşuzdur. Ama belki büyüme hızımızla iki senede bir yere gelememişiz ama 3-4 sene sonunda o belirlediğimiz hedeflere gelmişsizdir. Bugün devlet büyüklerimiz ekonomiden sorumlu bakanımızın açıklamaları da var; 2012 yılı ilk 6 ayında herkesin daha dikkatli, olması, tasarrufa, yönelmesi lüks tüketimlerden kaçınılması yönünde. Bu uyarılar ciddiye, dikkate alınmalı. Türkiye ekonomisi ne kadar sağlam temeller üzerinde de olsa, Türkiye’ye olan güvenden dolayı sıcak bir para akışı var. Belki şu an cari açık büyük oranlarda ama Türkiye`ye olan güvenden dolayı bunlar hissedilmiyor. Avrupa`da çok ciddi kriz yaşayan ülkeler var. Buralardaki olumsuzluk Türkiye ekonomisini de etkileyecektir.
 
 
Bizim şirketlerde 30 çalışanımız var. Biz de işin içinde, yönetimindeyiz. Bununla birlikte hizmet aldığımız guruplar var. Boya, döşeme atölyelerinden ciddi hizmetler alıyoruz. Onlarla birlikte 60 çalışanımız var. Burada önemli olan emeğe de saygı duymak. Çalıştırdığımız kişilerin her türlü sosyal haklarını sağlamak. Onların maaşlarını düzenli ödenmesi taahhüt ettiğiniz rakamları vermek çok önemlidir. Bazı gruplarda sosyal güvence olmadığı dönemsel olarak işten çıkarılıp işe alındığını duyuyoruz. Bunlar bizim kabul etmediğimiz şeyler. Birlikte çalışılıyorsa herkes taahhüt edilen rakamların ödenmesi gerektiğini düşünüyorum.”
 
“Babamın büyük emeği var”
Ticarete küçük yaşlarda başladıklarını ifade eden Mehmet Güneşhan; “Bizim bugünlere gelmemizde en büyük etkenlerden biri babamız bizi iş hayatına küçük yaşta başlattı. İlköğretime devam ederken boş zamanlarda babamızın yanında ticaret hayatına devam ettik. Ağabeyim İsmet Güneşhan ile hem eğitim hem yükseköğretim döneminde vaktimizi işyerlerimizde geçirdik. Babam bize ticareti çekirdekten öğrenme şansını verdi. Birinci derece babamızın bize bu mesleği küçük yaştan itibaren yanına alıp dükkanlara getirerek oldu. Onun dışında iş ahlakı, iş disiplini. Bizim için müşteri velinimettir. Müşteri ile olan ilişkileri her zaman aile ortamında sıcak samimi düzeyde tuttuk. Her zaman onları ağabey, abla olarak gördük. İlk bize gelirler bu da memnuniyet verici. Artık market tipi firmalar oluştu. Ama bir şeyler eksik kaldı. Ama Güneşhan Mobilya`da müşteriyi biz karşılar uğurlarız. O sevgiyi işyerine getirdik başarımızın en büyük kaynağı sevgi” dedi.
Paylaş