havadurum

Her şey halkın memnuniyeti için

Çanakkale’de yaşayan vatandaşlar artık bir çok işlemlerini 444 17 17 nolu telefonu arayarak gerçekleştirebiliyor. Çağrı merkezinde her işlem mutlaka sonuçlandırılırken, süreçler ve sonuç hakkında vatandaş geri aranarak bilgilendiriliyor.

618
Çanakkale Belediyesi Çağrı Merkezi, vatandaş memnuniyetinin öneminin bilincinde, profesyonel hizmet veren bir ekip tarafından yürütülüyor. Bu birimde iş akışı içerisinde alınan bilgiler ve bu bilgilerin analiz edilmesi dolayısıyla vatandaşların ihtiyaçları en doğru biçimde sonuçlandırılıyor. Çağrı Merkezi ile vatandaşın belediyeye hem çok kolay ulaşması hem de hızlı ve profesyonel hizmet alması sağlanıyor.
 
İki aydır faaliyette olan çağrı merkezi ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çağrı merkezi çağdaş belediyelerle çağdaşlığı yakalama hedefinde olan belediyelerde olmazsa olmaz bir birim. Kentlinin hizmetlerinin daha çabuk faydalandığı, şikayetlerin daha çabuk çözümüne yönelik, bir sistem. Bilgilenme, bilgi edinme sonuç olarak insan odaklı bir hizmet anlayışını hayata geçirmek için bu sistemi kurduk” dedi.
 
 
“Sonuçlanmayan diye bir kavram yok”
Çanakkale Belediyesi Halkla İlişkiler birimine bağlı olarak kurulan bir sorumlu ve dört çalışandan oluşan çağrı birimi hafta içi 08-17 saatleri arasında halkın ihtiyaçlarına sorunlarına çözüm üretiyor. 100 bin liralık yatırımla kurulan birimin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Birime gelen şikayetler not alınıp ilgili birime aktarılıyor. Orada sonuçlanıyor. O birimde sorumlu eleman çağrı merkezine geri dönüp bilgileri sunuyor. Çağrı merkezide geri dönüş yapıyor. Vatandaşa sonucu bilgilendiriyor. Boşlukta talep kalmamış oluyor” dedi.
 
Gökhan şunları söyledi; “Vatandaşların en çok şikayet ettiği konulardan biri de söylüyoruz ama bir şey olmuyor, bu birim şikayetleri olabildiğince en aza indirme noktasındadır. Eğer işlem yapılmadıysa vatandaş tekrar arayarak şikayetini bildiriyor. O da ikinci şikayet oluyor. Hepsi kayıt altına alınıyor. İlgili şikayetin neden kim tarafından yerine getirilmediği takip edilebiliyor. Çağrı merkezinde 2 ayda 20 bin kişi ile görüşme yapıldı. Bunların bir kısmı işlem, bir kısmı buradaki iç birimlere bağlandı. % 90 başarı var. Mayıs da 715 de şikayet var, 665 adet sonuçlanmış. 50 adet henüz sonuçlanmayan şikayet var. Onlarda haziran ayı içerisinde sonuçlandı. % 93’lük başarı var. Sonuçlanmayan diye bir kavram yok. Gecikme ya da sonuçlanmama söz konusu değil. Daha önceki başvuruları da sorgulayabilirsiniz. Borç bilgilerini öğrenebilirisiniz. Belediye hizmetlerine ilişkin bilgi alabiliyorsunuz. Sosyal kültürel aktiviteler hakkında bilgi alabiliyorsunuz.”
 
 
“Vatandaşa güven veriyor”
Sistemin önemine dikkat çeken Başkan Gökhan; “Belediye çalışanlarının her şeyi her yerde görebilme şansları yok. Bu mümkün değildir. Ancak toplum buna duyarlı olur ve ilgi duyarsa beraber gözlersek bunu hep beraber çözebiliriz. Vatandaşa güven veriyor. Ben söylesem de olmaz hayır söylersen olacaktır. Olmadığı zaman neden olmadığını da sorgulayabilir. Bu bir santral değil. Eğer şikayeti olmazsa bunu aynı birime sorgulayabilir. Karşısında muhatap var ve adıyla hitap ediyor. Eskiden santral memuru ile diyalog kurulmazdı. Artık ısrarla takip edilebilecek. Belediye hizmetleri zamanında yerinde görülemeyen aksaklık giderilmesi noktasın da faydası olacaktır” dedi.
Paylaş