havadurum

Helikopterle uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı operasyonunda yeni gelişme

Kırklareli’nde helikopterle uyuşturucu sevkiyatı yapan örgütün elebaşı ve iki yardımcısı, İstanbul’da yurt dışına kaçmaya hazırlanırken yakalandı.

1263

Kırklareli’nde Bulgaristan’dan gelen bir helikopterden 101 kilogram skunk atılmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, örgütün elebaşı olduğu belirlenen F.G’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli, İstanbul’da düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Örgüt elebaşı ve yardımcıları yakalandı

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu, uyuşturucu sevkiyatını organize eden F.G, H.Ç, B.E.E. ve H.E.C.E’nin yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığını tespit etti. Ekipler, 8 adrese eş zamanlı baskın düzenleyerek, şüphelileri yakaladı. Adreslerde yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, 96 fişek, 10 cep telefonu, İngiltere’ye ait 28 SIM kart, 30 gram skunk, 30 gram kokain, 2 sentetik hap ile 3 öğütücü aparat ele geçirildi. Şüpheliler, Kırklareli’ne getirilerek adliyeye sevk edildi. F.G, B.E.E. ve H.E.C.E. tutuklanırken, H.Ç, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Helikopterle uyuşturucu sevkiyatı

Olay, 16 Temmuz’da gece saatlerinde meydana gelmişti. Çanakkale Hava Radar Komutanlığı, yurt dışından kayıt dışı bir helikopterin Kırklareli’ne giriş yaptığını tespit etmişti. Helikopter, Babaeski ilçesine bağlı Yenimahalle köyü yakınlarına 101 kilogram skunk atarak, Bulgaristan’a geri dönmüştü. Jandarma ekipleri, helikopterden atılan uyuşturucuyu ele geçirmiş, olayla ilgili L.H, A.O. ve H.G’yi tutuklamıştı.(AA)

Paylaş