havadurum

Hedef; Play-Off

Genç kadrosuyla giderek açılan Çanakkale Dardanelspor gözünü üst sıralara çevirdi...

471
29 maçta 39 puan toplayıp, 10. sıraya çıkan Kırmızı-Beyazlılar son düzlükte atağa kalkıp, Play-Off şansı ile 2.ligin kapısına dayanmak istiyor...
 
Gol sorununu çözdükten sonra iç ve dış sahalarda puanları birer üçer toplamaya devam eden Çanakkale Dardanelspor tehlikeli bölgeden tamamen uzaklaşırken, şimdi bakış açısını üst sıralara çevirdi. Sezon sonu itibariyle klasmanın birinci sırasında yer alacak takımın doğrudan 2.lige yükseleceği, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci basamaklarda bulunan ekiplerin ise Play-Off grubu maçlarına katılacağı gerçeği, giderek form düzeyi artan Kırmızı-Beyazlı takımın hedef büyütmesine neden oldu.
 
Yenilenen kadro yapısıyla sezona olumlu başlangıç yapamamasına rağmen, ilerleyen haftalarda pozitif sonuçlara imza atarak, lige ağırlığını koyan Çanakkale Dardanelspor 36 maçlık maratonun sonuna dek 4’ü dış, 3’ü iç sahada 7 müsabaka daha yapacak. Boğaz ekibi sırasıyla Siirtspor (D), Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Çarşambaspor (D), Aydınspor 1923, Pazarspor (D), Hatayspor ve Beylerbeyi (D) ile karşı karşıya gelecek.
 
2. lig yolcuları belirleniyor
3. ligin 3 ayrı grubunda 57 kulübün yaptığı mücadelelerde sona yaklaşıldıkça 2.lig biletini almaya yakın olan takımlar öne çıkıyor. 3.ligin 1. grubunda 61 puanlı İnegölspor, 2. grupta 66 puan toplayan Nazilli Belediyespor ve 3. grupta 61 puanlı lider Hatayspor ekstra sürprizler yaşanmaması durumunda mutlu sona ulaşacak takımlar arasında yer alıyor.
 
3. ligde statü
19`ar takımdan oluşan 3 grubun bulunduğu Spor Toto 3.Lig`de hafta sonu 29. ve 30.  maçlar oynandı. Her hafta 1 takım maç yapmıyor. Spor Toto 3.Lig`de sezon 13 Mayıs 2012`de yapılacak maçlarla sona erecek. Ligde gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar doğrudan Spor Toto 2.Lig`e yükselecek. Her grubu 2., 3.,4. ve 5. bitiren takımlar Play-Off oynama hakkını kazanacak. Play-Off maçları tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu müsabakalarda kazanan takımlar final oynayacak ve finalde kazanan takımlar ise Spor Toto 2. Ligi`ne yükselecek. Böylece, toplam 6 takım Spor Toto 2. Lig`e terfi edecek. Spor Toto 3. Lig`de gruplarında 16,17, 18 ve 19. sıraları alan toplam 12 takım Bölgesel Amatör Lig`e (BAL) düşecek.
Paylaş