havadurum

Hayvan Barınaklarına Destek Projesi Başlatıldı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, hayvan barınaklarını desteklemek amacıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

1424

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, kedi ve köpek mamaları üretiminde öncü bir konumda bulunuyor. Bu nedenle birlik, hayvan barınaklarına destek sağlamak için bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Proje kapsamında birlik üyesi firmalardan bedelsiz temin edilen mamalar, korunmaya muhtaç hayvanlara ulaştırılıyor.

Birlik Başkanı: Önemli Bir Sosyal Sorumluluk Projesine İmza Attık

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, projeyi şu sözlerle açıkladı: "Ege Bölgesi, kedi ve köpek mamaları üretim ve ihracatında öncü bir konumda bulunuyor. Bu çerçevede İzmir Menderes’te yer alan 'Şopengazi Nebiha Deprem Bakımevi'ni ziyaret ederek, barınağın işleyişi ve hayvan hakları konularında bilgi sahibi olduk. Birliğimiz üyesi firmalardan ücretsiz temin ettiğimiz köpek mamalarını bu barınağa teslim ettik. Her ay bir barınağa yardım yapma hedefimiz var."

Hayvan Hakları ve Mama İhracatı Hedefleniyor

Küresel çapta kedi ve köpek maması ticaretinin 2022 yılında yaklaşık 23 milyar dolarlık bir hacme ulaştığını belirten Başkan Öztürk, Türkiye'de hayvan haklarına duyarlılık ve sorumluluk bilincini artırmayı amaçladıklarını vurguladı. Türk mama üreticilerinin sadece yerel ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp ihracatta da büyüdüğünü belirten Öztürk, 2021'de 54 milyon dolarlık kedi ve köpek maması ihracatının, 2022 yılında yüzde 64 artışla 88.5 milyon dolara yükseldiğini ve Türkiye'nin 2023 yılında 110 milyon doların üzerinde kedi-köpek maması ihracatı yapmayı hedeflediğini açıkladı. Bu projenin, hem hayvan haklarına dikkat çekmek hem de yerel işletmelere destek olmak açısından büyük bir adım olduğunu belirtti.

(Esra Güller)

Paylaş