Haydi başlayalım!

640
İÇDAŞ Spor Kulübü yayınladığı bildiri ile 2004 yılından buyana gençler için sportif alanda gerçekleştirdiği projeleri kronolojik bir sıra içinde Çanakkale Spor Kamuoyuna sundu. Buna göre; 
 
"Çanakkale`nin yaşanabilir çevre kimliğini korumasına ve bölge yaşam kalitesinin yükseltilmesine destek sunmak amacıyla sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren İÇDAŞ, 2004 yılında Çanakkale gençlerinin spora katılımını teşvik etmek amacıyla "İÇDAŞ Spor Kulübü" projesini hayata geçirdi.
 
İlk olarak Biga ilçesinin Karabiga beldesinde 8 dönümlük arazi üzerine tam donanımlı bir tesis inşa edilerek modern ekipman ve profesyonel personel desteği ile İÇDAŞ Spor Yelken Okulu faaliyete geçirildi. İlave yatırımlarla sürekli gelişen yelken okulu, kısa sürede yüzlerce çocuğa ulaşarak sayısız başarıya imza atarken faaliyetlerin il geneline yayılması kararlaştırıldı.
 
2010 yılında Çanakkale merkezde de ikinci bir yelken okulu açılırken 2011 yılından itibaren yelken ve yüzme branşlarında faaliyet gösterilmeye başlandı. Yüzme ve yelken branşlarının yanı sıra bünyesinde basketbol, okçuluk ve satranç kursları da açan İÇDAŞ Spor Kulübü, bugüne kadar İÇDAŞ A.Ş. sponsorluğunda yüzlerce çocuk ve genci eğiterek spor camiasına kazandırırken başarılı genç eğitmenlerin de katkılarıyla onlarcasını ay yıldızlı Türk Milli Takımına dahil etmenin gururunu yaşıyor.
Özellikle yüzme alanında sayısız derece ve madalya kazanan kulüp sporcularını yetiştiren İÇDAŞ Spor Kulübü, pandemi döneminde verilen zorunlu aranın ardından yeniden kapılarını yüzme sporuna açmaya hazırlanıyor. Yüzme branşındaki kursiyer ön kayıtlarını ayrıntıları ile belirtirsek;
 
Genç ve tecrübeli alanında çok başarılı eğitmen kadrosunun gözetiminde 6-10 yaş aralığındaki çocuklar ön kayıt için başvurabilecektir. Kayıtlar ve aynı zamanda eğitimler yıl boyunca devam edecektir. Temmuz ayı itibariyle ön kayıtlar değerlendirilerek yeni dönem kursiyerlerimiz haftada 2 gün 1 er saat olarak eğitimlerine başlayacaktır. Bunun yanında takım sporcularıyla antrenmanlara da tüm hızıyla devam edilmektedir.
Yaz ve kış dönemlerinde devam eden eğitimler ücretsiz olup, eğitim sürecinde tüm performans kriterleri sporcu adına alınıp belirlendikten sonra takımlaşma yolunda adımlar atılmaktadır. İÇDAŞ Spor Kulübü yüzme sporunun çocuklar üzerinde olumlu etkilerini hayata geçirip sosyalleşmelerinde, arkadaş edinme ve iyi bir sporcu olma yolunda tüm kriterleri yerine getirmek için antrenör kadrosu ile başarılarını bir üst seviyeye taşımayı hedeflemektedir. Sporcuların yarışlara hazırlık kampları ve antrenmanları ile Türkiye Yüzme Federasyonu ve buna bağlı olarak Çanakkale Yüzme İl Temsilciliği tarafından belirlenen yarışma programına da bu takımlarımız ile katılıp, her dönemde sporcularının başarılarını taçlandıracaktır. 
 
Yelken ve Rüzgar sörfü branşlarında ise ön kayıtlar her yıl Mayıs ayında açılırken, bu yıl pandemi sebebiyle Haziran ayında açılmıştır ve yeterli kursiyer sayılarına ulaşılmıştır.
07-10 yaş aralığında kursiyerlerin kabul edildiği Yelken branşında 2021 yılı yaz kursları 5 Temmuz`da başlayacaktır. Haftada 4 gün 09.00-12.00 saatlerinde yeni başlayan kursiyerlerle kurslar yapılacak, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-16.00 saatleri ile Cuma ve Cumartesi günleri 09.00-16.00 saatlerinde takım sporcularıyla antrenmanlara devam edilecektir.
 
Karabiga Yelken Okulu`nda ise 05 Temmuz-31 Temmuz ve 02 Ağustos-21 Ağustos arasında 2 dönem Temel Yelken Eğitimi kursları verilecektir. Kurs saatleri ve günleri Çanakkale Yelken Okulunda uygulanan programla aynı olacaktır.
 
Ağustos ayının sonunda tamamlanacak olan temel eğitim yelken ve orta seviye yelken kurslarında başarılı olan yelken kursiyerleri seçilerek yıl boyunca antrenmanlara devam edeceklerdir ve yarışlara hazırlanacaklardır.
Ağustos ayından sonra ise takım sporcularının yarışlara hazırlık kampları ve antrenmanları yapılacaktır.
 
Rüzgar sörfü eğitimlerinde de yeni başlayacak kursiyerler için hafta içi dört gün 09.00-12.00 saatlerinde antrenman yapılması planlanırken, 13.00-17.00 saatlerinde takım sporcularının antrenmanlarına devam edilecektir. Yine Cuma ve Cumartesi günleri sadece Takım sporcularıyla antrenmanlar yapılacaktır.
 
Basketbol dalındaki eğitim ve çalışmalarımızla ilgili takvim ise yakın zamanda paylaşılacaktır. 
Gençlere spor, sağlık, başarı dolu yarınlar dileriz"
(Derleyen: Cahit Göveren)


Paylaş