havadurum

Havalar ısındı, balık çeşidi arttı

Havaların ısınmasıyla birlikte artan balık çeşitleri esnafın yüzünü güldürdü.

1264
Çanakkale’de tezgahlarda balık bolluğu yaşanıyor. Havaların ısınmasıyla denize açılan balıkçılar, çok sayıda balık tutmanın mutluluğunu yaşarken, ağlardaki bolluk tezgahlara da yansıdı. Zargana, kupa, hamsi, çipura, mezgit, kolyoz, sardalye ve istavrit gibi balıkların yer aldığı tezgahlar bir anda şenlendi. Soğuk havanın etkisini kaybetmesi tekne sahiplerini sevindirirken, balık çeşidinin artması ise esnafı memnun etti.
 
Çok sayıda balığın bulunduğu tezgahlarda fiyatlar şu şekilde: “Hamsi 7lira, sardalye 5 lira, istavrit 12 lira, zargana 10 lira, çipura 15 lira, kolyoz 8 lira, mezgit 20 lira.”
 
 
Saros Körfezi’nde mercan bolluğu
Ege Denizi`nin kuzey kesiminde yer alan Saros Körfezi’nde mercan bolluğu yaşanıyor. Saros Körfezi’nde tekneleriyle denize açılan balıkçılar, 11 kilogram ağırlığında çok sayıda mercan balığı yakaladılar. Yakalanan mercan balıkları Çanakkale’deki tezgahlarda sergilenirken, ağırlığı 11 kilograma kadar ulaşan mercan balıkları İstanbul’a gönderildi. Saros Körfezi’nde balık tutan balıkçılar, 11 kilogram ağırlığında yaklaşık 15 adet mercan balığı yakaladı.
 
Son 1 hafta içerisinde Saroz Körfezi’nde balık bolluğu yaşandığına dikkat çeken Engin Balıkçılığın sahibi Engin Tunç; “Saroz Körfezi’nde çok sayıda mercan balığı yakalandı. Yakalanan mercan balıklarının bir tanesi 11 kilogram ağırlığında. Bir süre bu balıkları tezgahımızda sergiledikten sonra İstanbul’a gönderdik” dedi.
Paylaş