Hatıra ormanına bin 750 fidan

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün ağaçlandırma çalışmaları Çanakkale’deki 88 fidanlık çalışmadan sonra 1750 fidanlık ikinci bir hatıra ormanı ile meyvelerini verdi.

797
 
Daha önce Çanakkale ve Balıkesir Valilikleri ile ortaklaşa düzenlenen hatıra ormanlarının zarar görmesi sebebiyle ihya çalışmaları yürüten İl Müdürlüğü, ilgili Orman Müdürlükleriyle koordineli bir şekilde her iki hatıra ormanını yeniledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Murat Dereli, Çanakkale’de 88 fidanlık bir yenileme yapıldığını, gazetecilerle Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün ve Orman İşletme Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleşen çalışmanın geçen hafta tamamlandığını anlattı. Eşzamanlı olarak Balıkesir’de de benzeri bir çalışma yürüttüklerini belirten Dereli; “Bilindiği gibi Balıkesir de bizim görev ve sorumluluk alanımızda. Bu sebeple bu ilimizdeki hatıra ormanımız da bize emanetti. Yapılan çalışma sonunda Çanakkale’ye göre çok daha büyük bir hatıra ormanı yenilemesi yapıyor ve tam 1.750 fidanı toprakla buluşturuyoruz” dedi. Çalışmayı, “Kıyamet koparken elinizde fidan varsa dikin” düsturu, “emanete sahip çıkma” prensibi ve “çevre bilincinin yaygınlaştırılması” sebepleriyle önemsediklerinin altını çizen Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli; “Allah’ın izni ile bir çöpümüzü bile ziyan etmeyeceğiz. Gazeteci dostlarımızın ve Kurumumuzun emanetlerine sahip çıkacağız” diye konuştu.
Paylaş