“Hastanebayırı Semt Sahası bir an önce faaliyete geçirilmeli”

Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Hastanebayırı Semt Sahasının yanındaki tel örgü ve aydınlatmaların, tesisin yanında başlatılan inşaat çalışması gerekçesiyle sökülmesi neticesinde Mart ayından bu yana sahanın kullanım dışı kaldığını belirterek; sahanın faaliyete geçmesi için bir an önce harekete geçilmesini istedi.

500

Çanakkale ASKF, Mart ayından bu yana kullanım dışı kalan Hastanebayırı semt sahası ile ilgili olarak yetkililerin harekete geçmesini istedi.

ASKF’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Hastanebayırı Semt Sahası ve tesisleri toprak zeminden, sentetik yüzeyli çime dönüştürülmesi ve binasının yapılması, Çanakkale Belediyesi ile Hastanebayırı Spor Kulübünün katkılarıyla gerçekleştirilmiş, daha sonra Bakan Yardımcımız Sayın Bülent Turan’ın katkılarıyla sentetik zemin, tel örgüleri ve ışıklandırılmaları yeniden yapılmış olup, açılış törenine Milletveklimiz Sayın Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile İl Protokolü katılmışlardır.

Bilindiği üzere Hastanebayırı Semt Sahasının yan tarafındaki tel örgüleri ve aydınlatmaları, yanı başındaki inşaat çalışmaları gerekçe gösterilerek sökülmüş ve sahanın kullanım dışında kalmasına neden olmuştur. Bu durumla ilgili görüşlerimizi 01.04.2024 tarihinde "SPOR TESİSLERİ YIKILMASIN, ZARAR GÖRMESİN" başlıklı yazımızla belirtmiştik.

Bu sebeple çevredeki sporcular, gençler ve sporcu öğrenciler Mart-2024 ayından itibaren beden eğitimi ve spor yapamamaktadırlar.

Çanakkale Merkez İlçemizde, sporcularımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin, resmi ve antrenman amaçlı spor yapacakları futbol sahaları çok yetersiz bir durumdayken yeni halı sahalar yapılması gerekirken mevcut spor tesislerine göz dikenler Çanakkale sporuna ihanet etmekte ve zarar vermektedirler.

Lütfen ellerinizi Hastanebayırı ve benzeri spor tesislerinden ellerini çekiniz. Yoksa çocuklarımıza ve gençlerimize spor yaptıracak açık spor tesisleri bulamayacağız.

Lütfen en kısa zamanda Hastanebayırı semt sahasının faaliyete geçmesi konusunda çalışmalar yapılsın.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş