``Hasta ve yaşlı refakatçisi`` kursları önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

Lapseki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü öncülüğünde hazırladığı ``Hasta ve yaşlı refakatçisi`` ile ``Dikim işçisi`` kursları, 1 Mart`ta başlayacak.

432
Lapseki Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Akman yaptığı açıklamada, hasta ve yaşlı refakatçisi kursunun, 560 ders saat olacağını belirterek, en az ilköğretim okulu mezunu 18-45 yaş arasındaki işsizlerin kursa katılabileceğini söyledi. İsteklilerin 21 Şubat tarihine kadar ``www.iskur.gov.tr`` adresinden ya da Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğüne kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Akman, kursa katılmaya hak kazanan 25 kişiye günlük 15 TL harçlık verileceğini bildirdi.
 
Dikim işçisi kursunun da 352 ders saat olacağını, diğer kursla aynı şartları taşıdığını kaydeden Akman, çalışmalarında kendilerine destek veren Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ile diğer ilgililere teşekkür etti. Akman, ``İlçemize toplamda 109 bin 725 TL`lik proje kazandıran kurumlara teşekkür ediyoruz. Bu tip projelerimiz devam edecek`` dedi.
Paylaş