Halkevleri’nden muhteşem yaz okulu

Umurbey Belediyesi ile Çanakkale Halkevi’nin ortak düzenlediği Halkevleri Yaz Okulu başladı.

525
 
Çanakkale Halkevleri’nin öncülüğünde düzenlenen yaz okulu yoğun ilgi görüyor. Kayıt olan öğrenci sayısı 60’ı geçerken, yaz okulunun 2. gününde dahi öğrenciler kayıt olmaya devam etti. 10 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında yapılacak yaz okulunda “Resim, Yaratıcı Drama, Deneylerle Bilim, Ritim, Çocuk Korosu, Matematik Oyunları, Satranç, Oyunlarla Türkçe, Seramik-Heykel, Dans, Sağlık” gibi dersler işlenecek. Yaz okulunu değerlendiren öğrenci velileri; “Çocuklarımız ve Umurbey beldesi için farklı bir eğitim çalışmasının olması sevindirici bir olaydır” dediler. Yaz okulunun ilk haftanın ders programı şu şekilde; “Salı: Resim – Satranç – Oyunlarla Türkçe, Perşembe: Resim – Matematik Oyunları – Çocuk Korosu, Cumartesi: Satranç – Deneylerle Bilim – Ritim.”
 
Birinci gün
Yaz Okulu’nun birinci gününde çocuklar, yaz okulu ile ilgili bilgilendirildiler. Çocuklarla iletişimin arttırılması ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla çocukların hayalleri soruldu ardından bir küçük oyun oynandıktan sonra resim çalışmasına geçildi. Resim dersinin ardından sinevizyonla çocuklara satranç taşları ve hamleleri de tanıtıldı. Satranç dersinin ardından oyunlarla Türkçe dersinde çocuklar seçtikleri kelimeleri beden hareketleriyle anlatmaya çalışırken, ayrıca kelimeden cümleye bağlayıcı grup oyunları da oynadılar.
 
İkinci gün
Yaz okulunun ikinci gününde ise çocuklara çok sayıda tişört dağıtıldı. Yaz Okulu’na katılan çocukların bir kısmı “Halkevleri Yaz Okulu” pankartlarını boyarken bir kısmı ise bezlere su bazlı boyalarla çalışmalar yaptı. Resim dersinden sonra “Matematik Oyunları” dersinde ilkokullar ve ortaokullar olmak üzere sınıf iki gruba ayrıldı. İlkokullar sayı parkurunda üç grup halinde yarışırken, ardından da matematik kavramları el işi kağıtlarla çalışma gerçekleştirildi. Ortaokullar ise soyut matematiksel ve geometrik şekilleri somutlama çalışması yaptı. Matematik oyunları dersinden sonra “Çocuk Korosu”na geçildi. Çocuk korosunda ise “Güzel Günler Göreceğiz” ve Çanakkale Türküsü olan “Evreşe Yolları Dar” parçaları çalışıldı.
 
 
Paylaş